Logomain

Megnyitott a Velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjának kiállítása

By Ongrádi Melinda 2010. augusztus 27. 16:56

szerk at hg dot hu

Tegnap a velencei Giardiniben hivatalosan is megnyílt a 12. Velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjának kiállítása: Wesselényi-Garay Andor és Ferencz Marcel projektje a BORDERLINE ACHITECTURE elnevezést kapta.

Megnyito_120130603-19838-1eoyc3t.gallery

Dr. Petrányi Zsolt köszöntője és dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma államtitkár-helyettese bevezetőjét követően a kiállítást dr. Magyar Péter, a Kansas-i Állami Egyetem Építészet és Városi Design Fakultásának professzora nyitotta meg, aki kiemelte „Az idei kiállítás sajátossága, hogy egyetlen egy témát helyez a középpontba, egy olyan témát, amelynek felvetése a nemzetközi sztárépítészet és a megaprojektek világában is izgalmasnak és figyelemreméltónak ígérkezik. A kiállítás nem látványos tervekről és épületekről szól, hanem szerényen és szikáran az építészet alapegységét, a vonalat helyezi a vizsgálódása centrumába.”

A pavilon 17 000 ceruzából és 700 kg fonalból készült installáció, valamint rajzoló építészeket bemutató kisfilmek segítségével, azaz a hagyományos kiállított rajz-makett felállástól elszakadva igyekszik elbűvölni a látogatókat. A nagyközönség a kiállítást vasárnaptól látogathatja.

építészet, wesselényi-garay andor, magyar pavilon, ferencz marcel, 12. velencei építészeti biennále, 12. velencei építészeti biennálé, borderline architecture Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317