Logomain

Luxusrezidenciát tervez Szentpétervárra a Városháza Fórum építésze

By Ongrádi Melinda 2010. augusztus 25. 13:46

szerk at hg dot hu

A holland építész ezúttal egy hatemeletes luxus lakóingatlan terveit készítette el; a Mojka Krukov nevű létesítmény koncepcióterveit jóváhagyta a város várostervezési bizottsága. A lakóépület a város központjában, a Mojka folyó partján épülne fel, a beruházó a luxusingatlant építészeti szempontból is kiemelkedő minőségben szeretné megvalósítani. Az épületből feltáruló panoráma része lesz majd a Szt. Izsák katedrális és a híres Marinszkij színház is. <br/>

A holland építész ezúttal egy hatemeletes luxus lakóingatlan terveit készítette el; a Mojka Krukov nevű létesítmény koncepcióterveit jóváhagyta a város várostervezési bizottsága. A lakóépület a város központjában, a Mojka folyó partján épülne fel, a beruházó az ingatlant építészeti szempontból is kiemelkedő minőségben szeretné megvalósítani. Az épületből feltáruló panoráma része lesz majd a Szt. Izsák katedrális és a híres Marinszkij színház is.

Mojka_krukov_220130603-19838-wdmpro.gallery

A vásárlók 20 apartman, köztük két penthouse-lakás közül választhatnak. „Az épületet különleges környezet, Szentpétervár történelmi városmagja övezi” magyarázza Egeraat. „A ház homlokzata a szabályos nyíláskiosztással, a hangsúlyos lábazattal és tetővonallal és a dekoratív nyíláskeretezéssel a folyóparton sorakozó klasszikus homlokzatok mai interpretációja.”

A homlokzat két „rétegből” épül fel: az egyik egy vakolt felület, amelyet szabályos közökben szakítanak meg a nyílások, a másik függőleges, vízszintes és átlós vonalakban elhelyezett kőburkolat. A két rendszer együttese adja a kortárs, ugyanakkor a környezetésre rímelő stílust.

A létesítmény befejezése 2011-re várható.

25 éves pályafutása során a holland építész nevéhez a világ 10 országában több mint 100 megvalósult projekt fűződik. Nálunk neve leginkább az ING irodaház, illetve a Városháza Fórum kapcsán ismert. Legutóbbi munkái közé tartoznak egy amszterdami irodaház és a lipcsei Café Felsche.

építészet, erick van egeraat, lakóépület, szentpétervár, mojka krukov, luxus rezidencia Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317