Logomain

A világ legnagyobb valóságszimulátora

By Kovács Dániel 2010. augusztus 6. 11:52

szerk at hg dot hu

Augmented Reality, azaz Kiterjesztett valóság: ez az informatikai szakkifejezés az építészet világában is nagyobb hangsúlyt kaphat.

Augmented Reality, azaz Kiterjesztett valóság: ez az informatikai szakkifejezés hamarosan az építészet világában is nagyobb hangsúlyt kaphat. Egy brazil építésziroda megalkotta a világ legnagyobb valóságszimulációját: az építési telek felett körberepülő helikopterre helyezett kamera és a földre festett kód segítségével.

Ar620130603-19838-1xbjbfh.gallery

Königsberger Vannucchi Architects: Fibrasa Connection

A Königsberger Vannucchi Architects által tervezett, Fibrasa Connection névre keresztelt irodaház egyébként csak egy tucatház a sok közül a brazíliai Vitória tengerpartján; eladásához azonban egyedülálló kampányt eszeltek ki. A leendő vevőknek lehetősége nyílik az épület végleges 3D-s látványtervét a valódi környezetben megnézni. Az építési telek felett elrepülő helikopterre kamerát szereltek. A valóságkiterjesztő szoftver a kamera által felvett képen keresztül felismerni az építési telekre felfestett kódot, és megjeleníti a hozzá kapcsolt 3D-s képet. A videón úgy tűnik, mintha a telken az egyik pillanatról a másikra megjelenne egy épület.

Az így keltett illúzió most még kezdetleges, a technika azonban hatalmas lehetőségeket rejteget az ingatlanfejlesztők számára is. A Königsberger Vannuchi egyelőre Guinness-rekordot könyvelhettek el maguknak, a világ legnagyobb valóságkiterjesztő kódjáért – de nem hinnénk, hogy túl sokáig tudhatják magukénak ezt a címet…

építészet, brazília, brazil építészet, látványterv, königsberger vannucchi architects, vitório, augmented reality Icon_print

Königsberger Vannucchi Architects: Fibrasa Connection

Königsberger Vannucchi Architects: Fibrasa Connection

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317