Logomain

Adj nevet Budapest közbringáinak!

By Sturm Dóra 2010. augusztus 5. 12:58

szerk at hg dot hu

Hamarosan Budapest belvárosában is megjelennek a közbringák: augusztus végéig várják névötleteinket.

Milánó, Bologna, London, Cardiff, Bécs, Párizs és Barcelona után hamarosan Budapest belvárosában is megjelennek a közbringák. Első körben csak a Nagykörúton belül, közel tizenhárom négyzetkilométeren, hetvennégy állomással és ezer kerékpárral várják a régi és új bringabarátokat. A kerékpárhálózat beüzemelése előtt azonban vár még egy feladat a bringásokra, nevet kell adni a rendszernek. A javaslatokat augusztus végégig várják a projekt felelősei.

Kozbringak_milanoban20130603-19838-1o56bjd.gallery

Milánóban a 'BikeMi' nevet kapták a közbiciklik

Megkezdődött a budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer névpályázata. Az EU 900 millió forintos támogatásával 2011-ben megvalósuló beruházás kivitelezője és üzemeltetője, a Parking Kft. két körben igyekszik megtalálni a végleges nevet. Az ötleteket augusztus 29-ig az adjnevet kukac parking pont hu címre várják, melyek közül Till Attila és a zsűri további hat tagja - Kürti Gábor, alias Kükü, a Critical Mass főszervezője, Szikora Linda, a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke, László János, a Magyar Kerékpárosklub vezetője, Komáromi Gergely, a blikk.hu főszerkesztője, Kramer Péter, a projekt felelőse és Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezetője - választja ki a legjobbnak ítélt öt nevet. Ezekre szeptember 1-től 15-ig lehet szavazni itt. Az öt legjobb név ötletgazdája éves regisztrációs kártyát és kerékpáros kiegészítőket kap jutalmul, a pályázat nyertese pedig egy összehajtogatható kerékpárt vihet haza.

Mielőtt bárki beküldené ötletét, olvassa el a pályázati felhívást, az érvényes pályázathoz ugyanis néhány szabályt figyelemben kell venni. Ezek közé tartozik többek között, hogy a név legfeljebb négy szótag hosszúságú, egy szó vagy két szóból álló szókapcsolat, vagy mozaikszó, vagy rövidítés lehet. A zsűri pozitívan értékeli ha név dinamikus, külföldiek számára is könnyen kiejthető, utal a nagyváros közösségi közlekedésre, Budapestre és Magyarországra.

Bővebb információkért látogass a Parking Kft.  hivatalos portáljára!

budapest, parking kft., közbicikli, névpályázat, Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer, bubi Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317