Logomain

Hófehér Calatrava-múzeum épül Rióban

By Ongrádi Melinda 2010. június 25. 20:57

szerk at hg dot hu

A leginkább hídjairól ismert spanyol mester ezúttal a 2016-os olimpiai játékokra készülő Rio de Janieróba álmodott egy kecses, hófehér építményt, amely a Jövő Múzeuma elnevezést kapta. A színválasztás nem meglepő: az olykor nagy vitát kiváltott ikonikus hidakat is jegyző tervező számos létesítménye is ebben a színben pompázik.

A leginkább hídjairól ismert spanyol mester ezúttal a 2016-os olimpiai játékokra készülő Rio de Janieróba álmodott egy kecses, hófehér építményt, amely a Holnap Múzeuma elnevezést kapta. A színválasztás nem meglepő: az olykor nagy vitát kiváltott ikonikus hidakat is jegyző tervező számos létesítménye is ebben a színben pompázik.

Calatrava_rio_120130602-27858-qcfaxc.gallery

A környező táj formái ihlette, látványos konzolos szerkezetekkel büszkélkedő épület a jelenleg csupasz Maua mólón épül majd, részeként az olimpiával kapcsolatos városrehabilitációs projekteknek. A napvilágra került információk szerint kifejezetten zöld létesítményről lesz szó, bár az ezzel kapcsolatos részletek egyelőre nem ismeretesek. Az építész szerint "Brazília varázslatos hangulata ott ragyog Rio de Janeiro gazdag kulturális örökségében, a hatalmas erdőségekben, a csodálatos tájakban és az emberek jellemében. Rio de Janiero rabul ejtette a képzeletemet; várom ezt a terekben és formákban megvalósított izgalmas utazást." 

Calatrava eltéveszthetetlen stílusát a gyakran természet inspirálta formák, az épület megjelenését erősen meghatározó tartószerkezet jellemzik, utalva az építész építőmérnöki, szerkezeti tanulmányaira. Első munkái hidak voltak, de később épületeivel is nemzetközi hírnevet szerzett. Olyan munkák fűződnek a nevéhez, mint a James Joyce és a Samuel Beckett híd Írországban, a Húrok Hídja Jeruzsálemben, a Millwaukee Művészeti Múzeum, a velencei Ponte della Costituzione gyalogoshíd vagy a Liége-Guillemins TGV-állomás.

építészet, múzeum, santiago calatrava, museum of tomorrow, a holnap múzeuma, rio de janiero, 2016-os riói olimpia Icon_print

Santiago Calatrava Rio de Janeiro Muesum of Tomorrow a holnap múzeuma

Santiago Calatrava Rio de Janeiro Muesum of Tomorrow a holnap múzeuma

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317