Logomain

Király utcák a Londoni Építészeti Fesztiválon

By Kovács Dániel 2010. június 22. 12:17

szerk at hg dot hu

Egy utca anatómiája címen június 25-én, pénteken nyílik a Londoni Építészeti Fesztivál magyar-brit projektjének kiállítása.

Egy utca anatómiája címen június 25-én, pénteken nyílik a Londoni Építészeti Fesztivál magyar-brit projektjének kiállítása. A pécsi EKF-központ, a Kortárs Építészeti Központ és a Londoni Magyar Kulturális Intézet támogatásával zajló kutatás a pécsi és a pesti Király utcákat, valamint a londoni Church Streetet vizsgálja.

Kiraly_utca20130602-27858-n9jgzs.gallery

A Polyák Levente és Steierhoffer Eszter vezetésével lezajlott kutatás a három jellegzetes „főutca” fejlődését, társadalmi-szociális változásait és összetételét, a helyi közösségek interakciót vizsgálta és vizsgálja. Az Építészeti Fesztivál keretében a kutatás Londonban a helyszínen, a Church Streeten található Monira Caféban mutatkozik be (56 Church Street, NW8 8ET), illetve az utca kirakataiban fotók, filmek, és performance-ok segítségével. A résztvevő művészek, aktivisták és építészek: Ádám Albert, Bartha Gabó, Bahbak Hashemi-Nezhad, Kerekes Emőke és Mózes Anna, Rákosi Péter, Allan Siegel, Surányi Miklós, a Szövetség39 (Baróthy Anna és Kolozsvári Csenge).

A Church Street Library-ben, a 97. szám alatt audio-guide kölcsönözhető a kiállításra. A kiállítás a július 4-i hagyományos Church Street Festival alkalmával is kiemelt szerepet kap. Július 6-án a The Showroom Gallery (63 Penfold Street NW8 8PQ) lesz a kiállításhoz kapcsolódó kiadvány bemutatkozásának helyszíne.

építészet, london, budapest, polyák levente, program, pécs, király utca, ekf 2010, church street, steierhoffer eszter Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317