Logomain

Eladó Amerika tán első modern villája

By Kovács Dániel 2010. június 4. 10:45

szerk at hg dot hu

Kétmillió dollárért most bárki egy építészeti mérföldkő tulajdonosa lehet.

A modern építészet meghatározó alakja, Philip Johnson első villáját dobták piacra, miután 54 esztendeig egy építész házaspár lakta. Kétmillió dollárért most bárki egy építészeti mérföldkő tulajdonosa lehet, ami ráadásul kellemes családi otthonként is használható, New York-tól csak egy kicsit északra.

Booth20130602-27858-199exyr.gallery

Az 1946-ra felépített, úgynevezett Booth-házat Philip Johnson első elkészült házaként hirdeti az ingatlanos (bár ennek az információnak a wikipédia ellentmond, megnevezve egy korábbi épületet is). Az biztos, hogy a három hálószobával és három fürdőszobával ellátott épület az érett modern építészet kis gyöngyszeme. A letisztult, modern formavilág és az anyaghasználat egyértelműen Ludwig Mies van der Rohe hatását mutatja, és mint ilyen, a ház a három évvel később elkészült Glass House előképe. Johnson ezzel az épülettel vonult be az amerikai építészet panteonjába, jóllehet, olyan meghatározó későbbi házak is fűződnek a nevéhez, mint a dallas-i John F. Kennedy emlékmű, a Mies van der Rohéval közösen tervezett Seagram Building, vagy a posztmodern mérföldköveként emlegetett AT&T Building.

A New York állambeli Bedford Village-ben álló Booth House kétmillió dolláros árának meghatározásában az építészeti értéken túl a környék 32 hektáros természeti rezervátuma is nyomott a latban.

építészet, ingatlan, usa, philip johnson, amerika, lakóház, családi ház, amerikai építészet, modern építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317