Logomain

60 európai köztér Pécsett

By Kovács Dániel 2010. május 26. 14:40

szerk at hg dot hu

Tarlat220130602-27858-iespou.gallery

A térépítészeti kiállítás megnyitója Pécsett

Tarlat320130602-27858-cg9a2t.gallery

A térépítészeti kiállítás megnyitója Pécsett

Tarlat420130602-27858-10blj7d.gallery

A térépítészeti kiállítás megnyitója Pécsett

Tarlat520130602-27858-gw2tju.gallery

A térépítészeti kiállítás megnyitója Pécsett

Megnyitott az Építészet és kontextus című programsorozat első kiállítása Pécsett, és június 20-ig látogatható.

Megnyitott az Építészet és kontextus című programsorozat első kiállítása Pécsett, a Csontváry Múzeum földszinti kiállítótermeiben. A velencei egyetemmel közösen létrehozott kiállítás Európa hatvan az elmúlt évtizedekben példásan megújult közterét mutatja be. A friss pécsi EKF-köztereket bemutató tablók megállják a helyüket a kontinens jobbnál-jobb terei mellett.

A Térépítés című kiállítást Horváth András, a Dél-Dunántúli Építész Kamara elnöke, valamint Franco Mancuso, a Velencei Egyetem Tervezési és Urbanisztikai Tanszékének professzora nyitották meg. A bemutatott anyag a velencei intézmény önálló tárlatára épül, a pécsiek azonban jogot kaptak arra, hogy saját példáikkal bővítsék azt – az így létrejött verzió a remények szerint akár önálló utazásra is indulhatna Magyarországon vagy a régióban. Az eredeti hatvan európai köztérhez így még négy tabló járult, sőt, újabb kettő is társul majd, csak a viharos időjárás miatt egyelőre nem tudták befotózni az újonnan elkészült tereket – tudtuk meg az installációban közreműködő A+ Építésziroda munkatársaitól.

A tárlat része az az installáció, amelyet a megnyitót megelőzően Davide Longhi, a Velencei egyetem Tervezési és Urbanisztikai Tanszékének tanára készített gyerekek bevonásával. A városmaketten az építészeti tervezés alapkérdéseit érzékeltették a gyerekekkel a benapozástól a szél hatásáig.

A kiállítás megnyitóját követően Somogyi Krisztina a helyszínen mutatta be Köztérköz című, kiadás alatt álló könyvét, amely a pécsi EKF-beruházásokat összegzi.

Az Építészet és Kontextus programsorozat részeként a Dél-Dunántúli Építész Kamara több partnerrel együttműködve nemzetközi igényű projekteket is elindít. Az egyik ilyen a Breuer Pécsett/Oda-Vissza köztéri művészeti pályázat, a másik a Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázat, amely a tervek szerint európai vándorprogrammá válik az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvány közreműködésével. A további fejleményekről természetesen beszámolunk a hg.hu hasábjain.

építészet, kiállítás, kiallitas, program, horváth andrás, köztér, pécs, ekf 2010 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317