Logomain

Piknik a Pollack Mihály téren

By Kovács Dániel 2010. május 14. 12:08

szerk at hg dot hu

Május 28-án a MÉSZ hallgatói pályázatának eredményhirdetésére piknikező hellyé alakul a Pollack Mihály tér.

A Magyar Építőművészek Szövetsége kezdeményezésére összefogtak a Pollack Mihály téri kulturális intézmények, hogy kísérletet tegyenek a tér bevonására a városi vérkeringésbe. Ennek első lépéseként a MÉSZ hallgatói ötletpályázatot hirdetett, melynek kiállítását és eredményhirdetését a Pollack téren rendezi meg, 2010. május 28-án 18 órakor. A Pollack Piknik Party egy napra átalakítja a Nemzeti Múzeum háta mögött fekvő közteret.

Pollack_piknik_party20130602-27858-13hmgvg.gallery

Zöld gyep, kiállítás, filmvetítés, játékok és tanszéki főzés . A lényeg, hogy hozd a sajátod, legyen akár könyv, párna, pokróc, bögre, kemping szék/asztal, vagy labda. A tied legyen, hozd magaddal, használd, és lehetőleg vidd is haza!

Mitől válik élővé egy városi tér? Hogyan lehetne kis lépésekben átalakítani a közterekről alkotott felfogásunkat? Mily módon lehetne újradefiniálni a köztér fogalmát? Ezekre s ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a MÉSZ által életre hívott hallgatói ötletpályázat, amely a VIII. kerület patinás kulturális intézményekkel határolt ám mégis halott városi terét, a Pollack Mihály teret, mint az „építészet tere” szeretné újragondolni. A tervekre a MÉSZ honlapján szavazni is lehet.

A Pollack Piknik Party részeként spanyol előadók beszélnek majd designról és a városi terek problémájáról (Giovanni Cutolo és Josep M. Serra), valamint sötétedés után az ideiglenes gyepen hallgathatók meg a 10tér/10szemlélet előadásai, amelyek kifejezetten a köztéri projektekre helyezik a hangsúlyt, s arra, hogyan lehet bevonni a helyi közösségeket a különböző eseményekbe.

Meghívott előadók: Tihanyi Dominika (Új Irány), Fónagy Dóra, Balogh Péter (s73), Balázs Mihály, Benkő Melinda, Kapy Jenő, Pyka Zsolt és Szöllősy Barbara (Városi Tájkép Csoport), Horváth Olivér és Dobi Dóra (Téreltérítés Munkacsoport), Kolozsvári Csenge és Baróthy Anna (Szövetség 39), László Gergely (Lumen Galéria) és Rákosi Péter

A kiállítás megtekinthető a Pollack Mihály téren 2010.május 31-ig.

építészet, pályázat, mész, program, 8. kerület, józsefváros, pollack mihály tér Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317