Logomain

Megnyitott az új Pompidou-központ

By Kovács Dániel 2010. május 13. 11:31

szerk at hg dot hu

Nicolas Sarkozy francia elnök jelenlétében nyitotta meg kapuit május 12-én a párizsi Centre Georges Pompidou új múzeuma az észak-franciaországi Metz városában. A ma nyitott első kiállítás 780 műalkotást mutat be a párizsi anyaintézmény világhírű kollekciójából, többek között Hanri Matisse, Pablo Picasso vagy Joan Miró munkáit. Szerepel Jasckson Pollock itt látható alkotása is.

Nicolas Sarkozy francia elnök jelenlétében nyitotta meg kapuit május 12-én a párizsi Centre Georges Pompidou új múzeuma az észak-franciaországi Metz városában. Az alkalomra a múzeum új honlapot is kapott. A ma nyitott első kiállítás 780 műalkotást mutat be a párizsi anyaintézmény világhírű kollekciójából, többek között Hanri Matisse, Pablo Picasso vagy Joan Miró munkáit. Szerepel Jackson Pollock itt látható alkotása is.

120130602-27858-18s5hwb.gallery

A Metz pályaudvara mellett, egy újonnan beépülő területen álló múzeum felépítése hét esztendőbe telt; a tervezők a japán Shigeru Ban és a francia Jean e Gastines voltak. Az épület szakmai fogadtatása nem egyértelműen pozitív: az épületet borító fehér, faszerkezetes lepelben, amelyet a japán építész kínai kalaphoz hasonlított, egyes kritikusok inkább eltévedt ufót vagy a hupikék törpikék jellegzetes sapkáját vélik felfedezni - írja a Spiegel. A New York Times kritikusa az épület értékeit elismerve kérdésesnek tartja azt is, hogy beteljesítheti-e vélt vagy valós célját, Lorraine régió újradefiniálását.

Az épületet nemrég mutattuk be részletesen a hg.hu-n.

építészet, múzeum, franciaország, shigeru ban, metz, kortárs építészet, centre pompidou metz, nicolas sarkozy Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317