Logomain

A debreceni bíróság a világ legjobb épületei között!

By Kovács Dániel 2010. március 17. 14:20

szerk at hg dot hu

Újabb komoly magyar sikert hozott a World Architecture Community nemzetközi építészeti versenye.

Újabb komoly magyar sikert hozott a World Architecture Community nemzetközi építészeti versenye. Mint arról korábban beszámoltunk, a jelenleg a hatodik fordulónál tartó verseny döntőjébe 190 ház került be, köztük három magyar épület. Most örömmel jelentjük, hogy a Koller József, ifj. Csatai László, Pethő László és Földes László tervezte Debreceni Igazságügyi Központ épülete egészen a legbelső körbe, a neves építészek által kiválogatott 20 legjobb épület közé jutott. A másik két épületnek is sikert aratott: a Tiba Stúdió tervei alapján felújított Párizsi Nagy Áruház a kiemelt 23 épület közé választották, a munkacsoport.net családi háza pedig az összes látogatói szavazat által összeállított további tíz házat gyarapítja.

Galeria220130602-27858-erdgiq.gallery

Koller József, ifj. Csatai László, Pethő László, Földes László: Debreceni Igazságügyi Központ, 2004-2006.
A hazai kritika által is egyöntetű elismeréssel fogadott épület Debrecen tervezett új alvárosközpontjának első eleme, így egyelőre meglehetősen magányosan áll. Az igényesen tagolt homlokzat és a míves anyagok azonban egyértelműen legjobb kortárs középületeink közé emelik.

munkacsoport.net: Családi ház a Balatonnál, 2006-2008. Fotó: Brezina Zoltán
Magyar pályázók közül az első családi házként került be a WA díjesélyesei közé. A munkacsoport.net, azaz Bulcsu Tamás és Fortvingler Éva által tervezett épület 2006-2008 között készült el, és a kis tóparti nyaralók épülettípusát követi. A környező, magas fákkal a ház a lábakra állított első szint segítségével kezdeményez párbeszédet.

Tiba Stúdió: A Párizsi Nagyáruház felújítása, 2006-2009. Fotó: Bujnovszky Tamás
A Tiba János és csapata által felújított Párizsi Nagyáruház már a Média Építészeti Díján is sikert aratott. A neoreneszánsz Lotz-termet is magába foglaló, Sziklay Zsigmond tervezte tömb az Andrássy út kevés modern épületének egyike, amelyet a Tiba Stúdió érzékeny kortárs elemekkel gazdagított; kiemelkedik ezek közül a tető új, buborékszerű felépítménye.

építészet, magyar építészet, díj, debrecen, koller józsef, földes lászló, balaton, pethő lászló, tiba jános, párizsi nagy áruház, world architecture community, Ifj. csatai lászló, tiba stúdió, munkacsoport.net Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317