Logomain

Európa legmagasabb toronyháza épül Moszkvában

By Bart Dániel 2005. augusztus 5. 00:00

szerk at hg dot hu

A 87 emeletes Föderációs Torony talapzatát már építi egy török cég, júliusban az orosz ingatlanfejlesztő aláírta a szerződést a kínai építkezési vállalkozóval, aki a falakat fogja felhúzni.

A 87 emeletes Föderációs Torony talapzatát már építi egy török cég, júliusban az orosz ingatlanfejlesztő aláírta a szerződést a kínai építkezési vállalkozóval, aki a falakat fogja felhúzni. A Föderációs torony 340 méter magas lesz és 87 emeletes. Mellette egy kisebb, 53 emeletes toronyház áll majd. A kettő közt egy csillogó fémrúd siklik a magasba, melybe a két ház úgy kapaszkodik, mint a tömegközlekedők a villamos oszlopaiba. A 2007-re elkészülő toronyban irodák és luxuslakások kapnak majd helyet.

:image_12087

Az 500 millió
dollárba kerülő épületet két német építész, Peter Schweger és Sergei Tschoban tervezte. A beruházó külön kérésére komoly figyelmet szenteltek a biztonságra, és külön odafigyeltek a repülőgépes támadások elleni védekezésre. A tornyokat betongyűrűk és más megerősített oszlopok védik. „Nem számít, hány repülőgép száll bele, ez nem fog összeomlani” – nyilatkozta Sergej Polonszkij, a beruházó Mirax képviselője.

35198_cikk20130531-31141-5e7mgg.gallery

Moszkva nemrégiben alulmaradt az Olimpia megrendezéséért vívott nemzetközi birkózásban, de Luzkhov, Moszkva nagyhatalmú és ambiciózus polgármestere most boldog lehet, hogy magasságban legalább megelőzik a drezdai Kommerzbank épületét, és a londoni Canary Wharfot is. Gratulálunk.

építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317