Logomain

Sorra kapja a megbízásokat Steven Holl

By Kovács Dániel 2010. február 24. 13:15

szerk at hg dot hu

Új megbízásokról számolt be a Magyarországon MOME-doktori címéről ismert amerikai Steven Holl építészirodája. A neves mester bővíteti saját kampuszát az iowa-i egyetemen, egy 1936-ben emelt és a 2008 júniusi áradás során komolyan megsérült épület helyén. (Az áradásról és a megsérült házakról a hg.hu is beszámolt.) Emellett nemrég Kínában is komoly feladatot kapott: egy korábbi gyárnegyed területén tervez új városnegyedet Hangzhou városában. <br/>

Új megbízásokról számolt be a Magyarországon MOME-doktori címéről ismert amerikai Steven Holl építészirodája. A neves mester bővíteti saját kampuszát az iowa-i egyetemen, egy 1936-ben emelt és a 2008 júniusi áradás során komolyan megsérült épület helyén. (Az áradásról és a megsérült házakról a hg.hu is beszámolt.) Emellett nemrég Kínában is komoly feladatot kapott: egy korábbi gyárnegyed területén tervez új városnegyedet Hangzhou városában.

Steven_holl20130602-27858-1om5jzk.gallery

A University of Iowa kampuszán 2006 óta áll Stene Holl egyik legismertebb, többszörösen díjazott épülete, a művészeti kar komplexuma. A referencia ellenére az építészkar anonim pályázatot írt ki az új stúdióépület tervezésére, a szomszédos telekre, amelyet újra Steven Holl nyert meg. Az eddig nyilvánossá vált tervek szerint a 2006-os épület szikár formavilágát kicsit lágyabb és oldottabb épülettel egészítik ki, a belsőben pedig a fehér szín uralkodik majd.

A hangzhoui gyártelep helyére kiírt pályázaton a Steven Holl Architects a Herzog & de Meuron, valamint a David Chipperfield Architects előtt futott be az első helyre. A nemzetközi zsűriben többek közt Thom Mayne és Wolf D. Prix ültek. A rendezési terv lakótornyokat és kiállítási központot telepít a nagyméretű területre, egy kifejező formájú, látványos felhőkarcolóval az északi részen.

Holl legnagyobb sikere a közelmúltből egy másik nemzetközi pályázathoz kötődik: ő tervezheti a glasgow-i művészeti iskola bővítését, Charles Rennie Mackintosh ikonikus épületével átellenben.

építészet, kína, herzog & de meuron, david chipperfield, egyesült államok, egyetem, steven holl, oktatási épület, kortárs építészet, iowa, hangzhou Icon_print

Steven Holl Architects: Művészeti stúdió terve a University of Iowa területén

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317