Logomain

Szarajevói hölgyet választottak az európai építészek fejének

By Kovács Dániel 2010. január 14. 12:50

szerk at hg dot hu

A boszniai születésű, Írországban élő Selma Harrington felel a legnagyobb európai építészszervezet, az Architects’ Council of Europe (ACE) működéséért a 2010-11-es, kétéves periódusban. Kinevezése arra is utalhat, hogy a kelet-közép-európai régió a jövőben nagyobb szakmai figyelemben részesül. Ez rövid időn belül a „gyengébbik nem” második komoly sikere az építészet világában: tavaly nyáron Ruth Reed személyében a Royal Institute of British Architects is női elnököt választott. <br/>

A boszniai születésű, Írországban élő Selma Harrington felel a legnagyobb európai építészszervezet, az Architects’ Council of Europe (ACE) működéséért a 2010-11-es, kétéves periódusban. Kinevezése arra is utalhat, hogy a kelet-közép-európai régió a jövőben nagyobb szakmai figyelemben részesül. Ez rövid időn belül a gyengébbik nem második komoly sikere az építészet világában: tavaly nyáron Ruth Reed személyében a Royal Institute of British Architects is női elnököt választott.

Selma_martin20130602-27858-qfvzsi.gallery

Selma Harrington Szarajevóben született és tanult, majd Közép- és Nyugat-Európában, Afrikában és Délkelet-Ázsiában is dolgozott. Jelenleg Dublinban él, a szakma gyakorlása mellett közismert előadó és oktató. Szakmai szerepei közül kiemelkedik az European Council of Interior Architects főtitkári tisztsége 2004-2008 között, valamint az Institute of Designers in Ireland 2003-ben elnyert elnöki posztja.

Az ACE 1990-ben, Trevisóban alakult a Council of European Architects és a Liaison Comittee of the Architects of the United Europe egyesülésével. Fő feladata az európai építészszakma egységes véleményalakítása és képviselete, az oktatás és a praxisgyakorlás maga minőségének biztosítása, valamint a fenntartható fejlődés és a szalmai eredmények kommunikálása. A hálószervezet hazai tagja a Magyar Építész Kamara, amely Noll Tamás személyében szintén nemrég választott új elnököt.

építészet, selma harrington, architects council of europe, európai építészet Icon_print

Selma Harrington és Martin Gaffney az Institute of Designers in Ireland rendezvényén

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317