Logomain

Rekorder afrikai édenkert épül Angliában

By Kovács Dániel 2010. január 5. 14:38

szerk at hg dot hu

A 2014-ben megnyíló hatalmas őserdei sátor felülmúlja a Nicholas Grimshaw tervezte cornwall-i Eden Project dimenzióit. <br/>

Különleges látványossággal gazdagodhat az angliai Chester városának állatkertje, amely hosszú távon Európa legnagyobb állatvédelemmel foglalkozó szabadidőparkjává válna. A tervek szerint e folyamat egyik mérföldköve lesz a 2014-ben megnyíló hatalmas őserdei sátor, amely felülmúlja a Nicholas Grimshaw tervezte híres cornwall-i Eden Project dimenzióit is.

Chester_biodome_220130602-27858-1sqgad8.gallery

A Proctor and Matthews Architects nemrég mutatta be a Heart of Africa Biodome névre keresztelt építmény terveit. A 34 méter magas sátor fémvázas szerkezetét EFTE-ponyvával fedik, a teljes alapterület pedig eléri majd a 16 ezer négyzetmétert, épp felülmúlva a neves elődöt. Az Eden Project egyébként hasonló anyagokból készült el, de némiképp más szerkezettel: míg ott hatalmas üvegbuborékokba rendeződik a jelenleg is a világ legnagyobbjának számító melegház fala, addig a tervezett chesteri struktúra inkább felhőre emlékeztet.

A sátor alatt a névhez híven autentikus közép-afrikai, közelebbről kongói mikroklímát teremtenek, bemutatva a trópusi éghajlat állat- és növényvilágát. Többek közt gorillák, csimpánzok, okapik, madarak, rovarok, halak és hüllők laknak majd az épületben, ahol „interaktív vízi utazásra” vagy akár egy éttermi ebédre is lehetőség nyílik majd a mesterséges őserdő közepén.

A 90 millió fontba kerülő beruházás annak az összesen 225 millióra kalibrált átfogó programnak a része, amelynek segítségével az AECOM és a Barton Willmore Európa legnagyobb, fajvédelemmel és -szaporítással is foglalkozó szabadidőparkját hozná létre a hetvenezres Chesterben.

építészet, pavilon, anglia, állatkert, kortárs építészet, chester, efte, proctor and matthews architects, sátor, melegház Icon_print

Proctor and Matthews Architects: Heart of Africa Biodome, Chester

Proctor and Matthews Architects: Heart of Africa Biodome, Chester

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317