Logomain

Közel 18%-os a munkanélküliség az amerikai építészek között

By Kovács Dániel 2010. január 5. 13:27

szerk at hg dot hu

Szomorú rekordot mutat az U. S. Bureau of Labor Statistics (BLS) felmérése: a gazdasági válság hatására százalékosan a pilóták és a gépészmérnökök mellett az építészek közül vesztették el a legnagyobb arányban állásukat. A munkanélküli építészek száma mostanra elérte a 17,8 százalékot. 2009 első három negyedévében csupán 189 ezer építész dolgozott az egyesült Államokban, szemben az előző év ugyanezen időszakának 230 ezer szakmabelijével. <br/>

Szomorú rekordot mutat az U. S. Bureau of Labor Statistics (BLS) felmérése: a gazdasági válság hatására százalékosan a pilóták és a gépészmérnökök mellett az építészek közül vesztették el a legnagyobb arányban állásukat. A munkanélküli építészek száma mostanra elérte a 17,8 százalékot. 2009 első három negyedévében csupán 189 ezer építész dolgozott az Egyesült Államokban, szemben az előző év ugyanezen időszakának 230 ezer szakmabelijével.

Valsag_epitoipar20130602-27858-1fx2wi4.gallery

A munkájukat vesztett amerikai építészeket valószínűleg kevéssé vigasztalja, hogy a BLS egy másik friss kutatása szerint 2018-ig az újraéledő szakmában tíz százalékos növekedés várható, illetve hogy a kormányzati beruházás-ösztönző programok hatása lassan érezhető. A nagy létszámú építészirodák közül legutóbb a négyszáz főt foglalkoztató bostoni Cubellis adta fel a harcot és zárt be végleg.

Százalékosan a legnagyobb visszaesést a pilóta-szakma szenvedte el: 2009 harmadik negyedévének végére csak 96 ezer pilóta dolgozott az országban az egy évvel azelőtti 138 ezerhez képest, az 30,4%-os csökkenést jelent. Az állástalan gépészmérnökök száma 18%-ra nőtt, az asztalosoké 17-re, utóbbi azonban számszerűen ez közel 270 ezer megszűnt állást jelent. Jelentősen megnőtt a munkanélküliek száma a szoftvermérnökök, az építőipari munkások, sőt a könyvelők között is az Egyesült Államokban.

építészet, egyesült államok, gazdasági válság, építőipar, munkanélküliség Icon_print

A gazdasági válság világszerte elbizonytalanította az építőipar helyzetét

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317