Logomain

Egymilliárd dolláros rendőrakadémia épül New York-ban

By Kovács Dániel 2009. december 22. 15:13

szerk at hg dot hu

Húsz éve tervezgetik New York polgármesterei az új, központi rendőrképzés otthonát. Sorrendben a negyedik pogármester, Michael R. Bloomberg végre tett egy lépést előre: néhány napja elhelyezték az egymilliárd dollárba kerülő épületegyüttes alapkövét Queens-ben. A Perkins + Will építésziroda tervezte komplexum első üteme 2013-ra készülhet el. <br/>

Húsz éve tervezgetik New York polgármesterei az új, központi rendőrképzés otthonát. Sorrendben a negyedik, Michael R. Bloomberg végre tett egy lépést előre: december 16-án elhelyezte az egymilliárd dollárba kerülő épületegyüttes alapkövét Queens-ben. A Perkins + Will építésziroda tervezte komplexum első üteme 2013-ra készülhet el.

New_york_police20130602-27858-1tqbyca.gallery

A városi tulajdonban levő harminc hektáros területre nemcsak a régi, 1964-es rendőrakadémia költözik majd át, hanem több, New York-ban elszórtan működő intézmény is. A polgármester szerint ez lesz „a világ legnagyobb és legfejlettebb rendőrségi központja”.

Az első ütem önmagában 750 millió dollárba kerül; ebben irodák, előadó- és edzőtermek kapnak helyet. Később lövészpálya és autóvezetői oktatópálya is csatlakozik majd a központhoz, valamint egy háromezer férőhelyes parkolóház.

A terveket ez utóbbi miatt éri kritika, a helyszín ugyanis több mint egy mérföldre fekszik a legközelebbi metróállomástól, így autó híján csak busszal közelíthető meg. Edward Skyler, a városműködtetésért felelős alpolgármester a New York Times ezt firtató újságírójának azt válaszolta: New York gondosan választotta ki a helyszínt, és különben is, a tűzoltók Randalls Island-i akadémiájánál sincs metróállomás.

építészet, new york, usa, perkins + will, michael r. bloomberg, rendőrség, amerikai építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317