Logomain

Épülhet Hollandia legnagyobb háza

By Kovács Dániel 2009. december 16. 21:03

szerk at hg dot hu

Még 1997-ben jelentették be Rotterdamban, hogy a város legismertebb építésze, az OMa nevű irodát vezető Rem Koolhaas otthon építheti meg az ország legnagyobb alapterületű fejlesztését. A De Rotterdam névre keresztelt projekt azonban a gazdasági válság miatt hosszú évekre parkolópályára került: most a város is beszáll a magánfejlesztők mellé, hogy a 340 millió eurós költségű beruházás megkezdődhessék.

Még 1997-ben jelentették be Rotterdamban, hogy a város legismertebb építésze, az OMA nevű irodát vezető Rem Koolhaas otthon építheti meg az ország legnagyobb alapterületű fejlesztését. A De Rotterdam névre keresztelt projekt azonban a gazdasági válság miatt hosszú évekre parkolópályára került: most a város is beszáll a magánfejlesztők mellé, hogy a 340 millió eurós költségű beruházás megkezdődhessék.

De_rotterdam_oma_120130602-27858-cc8m4o.gallery

A De Rotterdam három, egyenként 150 méter magas, összekapcsolt toronyból áll, amelyek 160 ezer négyzetméternyi hasznos teret biztosítanak. A tornyokban legnagyobbrészt irodák helyezkednek majd el; lesz azonban egy konferenciaközpont; szálloda, több apartman, edzőterem, üzletek, éttermek és kávézók. A három épületszakaszt közös talapzati lepény is összeköti, hosszan elnyúló, hatalmas előcsarnokkal.

A beruházás a híres Erasmus-hídhoz közeli, Wilhelminapier nevű egykori kikötő rehabilitációjának része; a magánfejlesztők a MAB Development és az OVG Real Estate. Az építkezés a tervek szerint 45 hónapig tarthat; a teljes beruházást 2013-ban adják át.

Rem Koolhaasnak rövid idő alatt ez a második sikere szülővárosában: nemrég megnyerte a városháza bővítésére kiírt pályázatot is.

építészet, irodaház, rem koolhaas, oma, rotterdam, holland építészet, 2013 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317