Logomain

Konferenciaközpont egy földreszállt ufóban

By Ongrádi Melinda 2009. november 25. 20:32

szerk at hg dot hu

A francia CAAU iroda igazán egyedi konferenciaközpontot tervezett a nyugat-afrikai Burkina Fasóban lévő Ouagadougouba. A létesítmény épületei leginkább a földre szállt ezüstös csészealjakra emlékeztetnek. A 3000 fő befogadására alkalmas konferenciaközpontot park veszi körül, amelyet a látogatók és a helyi lakosok egyaránt használhatnak. <br/> <br/>

A francia CAAU iroda igazán egyedi konferenciaközpontot tervezett a nyugat-afrikai Burkina Fasóban lévő Ouagadougouba. A létesítmény épületei leginkább a földre szállt ezüstös csészealjakra emlékeztetnek. A 3000 fő befogadására alkalmas konferenciaközpontot park veszi körül, amelyet a látogatók és a helyi lakosok egyaránt használhatnak.

Ufo_120130602-27858-1rtfzbn.gallery

A létesítmény összesen négy épületből áll, amelyekben konferenciaterem, bankett-terem, VIP-szárny és az adminisztratív létesítmények találhatók. A különleges formákat a helyi lakosok által használt kalabash növény alakja inspirálta, amelyet megszárítanak, majd ebből kínálják vízzel a vendégeket.

A másik inspirációs forrás az épület tervezésekor a víz volt. Ennek köszönhető, hogy az épületeket közvetlenül vízfelszín veszi körül, amely segít azok hűtésében. A központi konferenciatermet hatalmas ponyvatető árnyékolja.

Az épület tervezésére kiírt pályázatnál szempont volt, hogy magas színvonalú nemzetközi konferenciaközpont jöjjön létre, amely innovatív építészeti eszközöket alkalmaz, ugyanakkor illeszkedik a környező tájba. Az sem volt elhanyagolandó pályázati kitétel, hogy nem lehetett túllépni a beruházásra szánt költségeket. A létesítmény befejezését 2010-re tervezik.

építészet, konferenciaközpont, afrika, középület, caau, ouagadougou, burkina faso Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317