Logomain

Magyar jazz és bohócjátszóház a héten a FUGA-ban

By Ongrádi Melinda 2009. november 23. 21:56

szerk at hg dot hu

A FUGA a november 23-27. közötti héten is változatos programokkal várja az érdeklődőket. <br/>

A FUGA a november 23-27. közötti héten is változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Fuga20130602-27858-10hq31f.gallery

2009. 11. 24. kedd.

17.00. városfejlesztési műhelybeszélgetések

Kultúra és köztér. Budapest főépítésze a városfejlesztési stratégiának a főváros értékeit előhívó és erősítő témáit kínálja vitára, műhelymunkára.

18.00. Egy elfelejtett történet: a hallgatói mozgalom a rendszerváltozásban

UniPresszó a hallgatói mozgalomról: az első országos megmozdulást 1956 után az egyetemi-főiskolai hallgatói önkormányzatok szervezték a rendszerváltozáskor, ők befolyásolták leginkább a szakpolitikai változásokat – és nemhogy legendássá nem vált a hallgatói önkormányzati mozgalom, de lényegében kiesett a rendszerváltozás narratívájából is. Vajon mit mond el ez a történet magáról a magyar értelmiségi emlékezetről, értékrendről, a magyar demokrácia politikai logikájáról?

2009. 11. 26. csütörtök

18.00. Szobor mint épület. Kapitány András kiállítása

Kapitány András közel 15 éve azokat a jelenségeket kutatja, miként válik egy építészeti konstrukció szoborrá a számítógép virtuális terében. Munkáiban nagy szerepet kap a véletlen, a tervezés folyamán a computer esetleges hibáiból adódó felfedezések kreatív felhasználása. Az így létrejövő szétesett szerkezetek, egymásba csúszó, egymásba forduló dekonstruált terek különleges szépségű, expresszív hatású kompozíciókat eredményeznek, amelyek szoborszerű formákká állnak össze. A kompozíciók biomorf, élő szervezeteket is felidéznek, amellyel egy élő, lüktető, örvénylő, önmagát alakító építészet kialakulását vetítik előre. Az utópikus szerkezetek esetleges jövőbeli alternatív lakóépületként való felhasználásának víziói valóságos szobrok formájában jelennek meg a kiállításon.

2009. 11. 27. péntek

19.30. Magyar jazz zongoristák estje. Szakcsi Lakatos Béla, Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla jr. zongora, Lakatos Pecek Krisztián bőgő, Balázs Elemér dob

Magyarország jazz-zongorista nagyhatalom. Ezúttal olyan zongoristák játékát és összjátékát lehet majd meghallgatni, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ez a pozitív képzet kialakuljon. Komoly harmóniákra, lendületre lehet készülni…

2009. 11. 28. szombat

14.00. Bohócjátszó: Bohócerdő

Erre valahol bohócfészeknek kell lennie! Aha! Egy gyanúsan piros bálna! Vajon mi van a hasában? És mögötte? Hú, hogy mit művelnek egyesek: a víz alatt madarakat tanítanak úszni? A fák odvába aranyhalakat csalogatnak? Megvagytok bohócok! Akikkel itt játszani lehet: Sálálá és Zizi bohóc.

14.00. Gépszobrok műhelye - Ismét itt a nagy lehetőség!

Minden elromlott műszaki kacatot elhozhatnak otthonról, szétbonthatják, és gyönyörűséges szobor készülhet belőle – Klámli Márta és a szülők is biztosan segítenek.

15.00. Bohóctanoda: Professzor Kukucska és a világhír várományosa Fogas bohóc megnyitják iskolájukat. Nem lesz könnyű, de aki kibírja, még a végén fel is léphet az egyesek által világot jelentőnek vélt és Porrongynak nevezett helyre, amelyet állítólag csupa nagyérdemű vizslat árgus szemekkel… Hm...

2009. 11. 29. vasárnap

18.00. fúga a Fugában. Csalog Gábor zongorakoncertje
Das Wohltemperierte Klavier I rész. "Das Wohl temperierte Clavier oder Praeludia, und Fugen durch alle Tone und Semitonia …" /A jól hangolt zongora, avagy prelúdium és fúgák minden hangról és félhangról.
(II. rész 2009. 12. 6. vasárnap)

építészet, kiállítás, kiallitas, programajánló, fuga, kortárs művészet, koncert Icon_print

A FUGA - Budapesti Építészeti Központ Petőfi Sándor utcai portáljának terve

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317