Logomain

160 méteres fémhullám a londoni olimpiára

By Kovács Dániel 2009. november 19. 14:29

szerk at hg dot hu

Elkészült a 2012-es londoni olimpia úszócsarnokának gigantikus tetőszerkezete. A Zaha Hadid tervei szerint épülő, hullám alakú struktúra a legkomolyabb építőipari kihívások egyikét jelentette az olimpia előkészületek során. Bár az építkezés kezdetét komoly viták előzték meg, a terveket pedig a költségek csökkentése érdekében át kellett dolgozni, az építkezés jó ütemben zajlik, és 2011 nyarára befejeződhet. <br/>

Elkészült a 2012-es londoni olimpia úszócsarnokának gigantikus tetőszerkezete. A Zaha Hadid tervei szerint épülő, hullám alakú struktúra a legkomolyabb építőipari kihívások egyikét jelentette az olimpia előkészületek során. Bár az építkezés kezdetét komoly viták előzték meg, a terveket pedig a költségek csökkentése érdekében át kellett dolgozni, az építkezés jó ütemben zajlik, és 2011 nyarára befejeződhet.

A londoni olimpia úszóstadionjának építése

A 160 méter hosszú, több mint háromezer tonnás szerkezetet csak három ponton támasztják alá; alatta két ötven méteres és egy 25 méteres medencének is jut hely. Az olimpiai park bejáratánál álló építmény egyfajta kapuként is funkcionál majd. A játékok idején a csarnokot ideiglenes bővítményekkel látják majd el, így összesen 17 500 néző foglalhat majd helyet a lelátókon. 2012 után a kapacitást csökkentik.

Az épület munkálatai a fémszerkezet felerészt újrahasznosított alumíniumlemezekkel való borításával folytatódnak, 2010 elején pedig megkezdik a 12 ezer négyzetméteres tető tölgyfaborításának szerelését.

építészet, egyesült királyság, olimpia 2012, zaha hadid, nagy-britannia, london, olimpia, londoni olimpia, brit építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317