Logomain

Mauzóleumra hajaz George W. Bush könyvtára

By Kovács Dániel 2009. november 19. 13:37

szerk at hg dot hu

Kriptához hasonlítják a kritikusok a leendő George W. Bush Presidental Center terveit, amelyeket november 18-án tártak a nyilvánosság elé. Az épületet Robert A. M. Stern, a Yale építészkarának dékánja tervezi. A hagyományos stílusú épületegyüttes a texas-i helyszín, a Southern Methodist University dallas-i kampuszának stílusához kíván illeszkedni. <br/>

Kriptához hasonlítják a kritikusok a leendő George W. Bush Presidental Center terveit, amelyeket november 18-án tártak a nyilvánosság elé. Az épületet Robert A. M. Stern, a Yale építészkarának dékánja tervezi. A hagyományos stílusú épületegyüttes a texas-i helyszín, a Southern Methodist University dallas-i kampuszának stílusához kíván illeszkedni.

Bush20130602-27858-1dqeaa9.gallery

A terveket az építész Stern, Laura Bush volt First Lady és a tájépítészetért felelős Michael Van Valkenburgh Associates munkatársa, Matthew Urbanski mutatta be a sajtónak. Az alacsony, javarészt téglából és természetes kőből készülő komplexum az elnöki központ három részlegének: az archívumnak, egy múzeumnak és egy kutatóintézetnek ad majd helyet.

Az exelnök George W. Bush elégedett a tervekkel, amelyek „az elnöki periódushoz méltó, ugyanakkor barátságos és hívogató épületet” vázolnak. Az épület és a tájkert, amelynek tervezőjét a First Lady személyesen választotta ki, az elnöki pár életútjának jelentős állomásait is jelképezik majd a crawford-i ranch-tól a Fehér Házig.

Az Egyesült Államokban Herbert Hoover vezette be az elnöki könyvtárak építésének rendszerét. Az intézmények nem hagyományos értelemben vett könyvtári funkciókat látnak el, sokkal inkább raktárszerű kutatóbázisok, ahol az adott adminisztráció iratanyagát lehet böngészni. Egy-egy intézmény helyszínéért komoly versengés folyik az amerikai városok és oktatási központok között: George W. Bush könyvtáráért például több texas-i város is harcolt, mígnem 2008 februárjában végleg eldőlt a helyszín kérdése. A dallas-i metodista egyetem kampuszán 2010 novemberében kezdődik az építkezés, a központ pedig 2013 februárjában nyílik meg.

építészet, usa, egyesült államok, george w. bush, dallas, robert a. m. stern, texas, amerikai építészet, george w. bush presidental center, kulturlis központ Icon_print

Robert A. M. Stern Architects: George W. Bush Presidental Center, Dallas

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317