Logomain

Szerkezetkész a Finta-hotel Esztergomban

By Kovács Dániel 2009. november 13. 13:47

szerk at hg dot hu

November elején elérte a szerkezetkész állapotot az esztergomi Prímás-szigeten, az élményfürdő mellett épülő Aqua Palace Hotel. Ez azt jelenti, hogy fél év múlva átadják az épületet, amely, akárcsak annak idején nagy vihart kavart szomszédja, a Finta Stúdió tervei szerint épül. <br/>

November elején elérte a szerkezetkész állapotot az esztergomi Prímás-szigeten, az élményfürdő mellett épülő Aqua Palace Hotel. Ez azt jelenti, hogy fél év múlva átadják az épületet, amely, akárcsak annak idején nagy vihart kavart szomszédja, a Finta Stúdió tervei szerint épül.

Esztergom20130602-27858-18y9gcc.gallery

A szálloda építése 2008 augusztusában kezdődött meg; az 1,97 milliárd forintos beruházás 15%-át a Regionális Operatív Programon keresztül az Európai Unió biztosítja. Az épületet korábban 2010 februárjában tervezték átadni; a jelenlegi helyzet szerint legkésőbb augusztusban nyílik majd meg.

A szomszédos élményfürdővel nemcsak a tervező, Finta József személye, hanem az első emelet magasságában egy függőhíd is összeköti majd az épületet. A közös nyelvezet meglehetősen szembetűnő lesz: a zöldre patinázott fémburkolat a szálloda tömbjén is nagy szerepet kap majd, de ez a tömb tömegformálásában és színeiben is jóval merészebb képet mutat szomszédjánál. (Látványtervek a Vision Graphics honlapján találhatóak.)

A hotel az árvízveszély miatt cölöpalapozással készült: a 160 vasbeton oszlop tizennégy méter mélyre nyúlik le. A pinceszinten 56 férőhelyes mélygarázs, a földszinten előcsarnok és étterem, az első emeleten tárgyaló és gyermekmegőrző is működik majd. A szállodában összesen 110 lakosztály épül; a fűtést és a hűtést geotermikus energia felhasználásával, korszerű energiatakarékos módon oldják meg.

Forrás: esztergom.hu

építészet, esztergom, magyar építészet, finta stúdió, hotel, szálloda, magyarország, finta józsef Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317