Logomain

Sydney-ben csap össze Britannia két legnevesebb építésze

By Kovács Dániel 2009. november 12. 21:17

szerk at hg dot hu

Egymilliárd fontos óriásberuházáson vetélkedik Norman Foster és Richard Rogers. A két brit építészlovag maradt versenyben azon a 2008 októberében meghirdetett pályázaton, amelyet az ausztrál Új-Dél-Wales állama írt ki a sydney-i kikötő 22 hektáros területének rendezésére, miután az eredetileg megbízott építészirodát kizárták. <br/>

Egymilliárd fontos óriásberuházáson vetélkedik Norman Foster és Richard Rogers. A két brit építészlovag maradt versenyben azon a 2008 októberében meghirdetett pályázaton, amelyet az ausztrál Új-Dél-Wales állama írt ki a sydney-i kikötő 22 hektáros területének rendezésére, miután az eredetileg megbízott építészirodát kizárták.

Sydney20130602-27858-yzmqy6.gallery

A közvetlenül Sydney üzleti negyede mellett elhelyezkedő területet az elmúlt száz évben ipari célokra hasznosították; a jövőben azonban be szeretnék csatolni a város vérkeringésébe. A tervezőktől 1500 lakás, irodaházak, parkok és egy új kikötői terminál létesítését várták el. A végső győztes kihirdetése 2010 elején várható.

Az irodáknak igen jól jönne a beruházás: a gazdasági válság hatására ugyanis a Foster & Partners, valamint a Rogers Stirk Harbour & Partners is számos munkatárstól volt kénytelen megválni. Ráadásul több futó munkájuk is kárát látta az ingatlanhitelek befagyásának: leállt a Foster-féle moszkvai Russia Tower és a Rogers tervezte WTC-torony építése, hogy csak néhányat említsünk. Richard Rogers ráadásul nemrég egy hasonló nagyságú projektet veszített el Londonban, Károly wales-i hereg aktív közreműködésének „köszönhetően”; utóbbi eset miatt egyébként az építész jelenleg is pert fontolgat.

építészet, norman foster, foster & partners, sydney, ausztrália, richard rogers, rogers stirk harbour Icon_print

A fejlesztésre kiszemelt kikötődokokk, a távolban Sydney belvárosa

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317