Logomain

A luxusban látja a kitörési pontot Montenegró

By Kovács Dániel 2009. november 12. 20:17

szerk at hg dot hu

A legnagyobb, luxus-színvonalú jachtközpontja, a Porto Montenegro már javában épül, de újabb, hasonló beruházást jelentettek be. <br/>

Exkluzív tengerparti üdülőközpontok létesítésében látja a jövőt Montenegró. Az alig három éve önálló állam arculatát a legújabb James Bond-film (fiktív) helyszíneként alapozta meg, azóta olyan sztárokat csábítva területére, mint Madonna vagy a Rolling Stones. A legnagyobb, luxus-színvonalú jachtközpontja, a Porto Montenegro már javában épül, most pedig újabb, hasonló beruházást jelentettek be.

Montenegro_120130602-27858-c4cy7g.gallery

A következő hat évben az érkező turisták számának megháromszorozódásával számolnak Montenegróban: ehhez tervezik a létesítményeket is. A DC Invest által tervezett luxusberuházásért négy jelentős építésziroda csapott össze: a Foreign Office Architects, az MVRDV és a Heatherwick Studio mellől végül a brit Make Architects került ki győztesként.

Az üdülőközpont fő funkcióit, illetve az apartmanokat a Make terve a tengerparti hegyoldalba ültetett, teraszos elrendezésű lepényépületbe helyezi. Az unikális összképről három, 100 méterrel a vízfelszín fölé, a hegyoldalba épített kristályszerű üvegstruktúra gondoskodik, amelyeket távolról fonalként húzódó út köt össze a vízpartra épülő negyedik kristállyal.

A lakóépületekből a vendégek siklóval vagy a fák lombkoronaszintjére telepített gyalogos ösvényen át közelíthetik meg a tengerpartot. Az épületek között az eredeti, természetes állapotot figyelembe vételével tájkert készül. A tervezésnél figyelembe veszik a fenntartható építészet követelményeit. A hegyoldalban fakadó forrás például nemcsak a tájkert látványelemeként szolgál majd, de táplálja a vízparti medencét és egy kisebb hidro-erőművet is működtet.

építészet, mvrdv, balkán, foa, montenegró, make architects, heatherwick studio Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317