Logomain

Épül a női sportok világközpontja

By Kovács Dániel 2009. október 28. 20:13

szerk at hg dot hu

Big120130602-27858-1sh7jx1.gallery

BIG: World Village of Woman Sports, Malmö

Big220130602-27858-1hxmjf6.gallery

BIG: World Village of Woman Sports, Malmö

Big320130602-27858-17zfw7x.gallery

BIG: World Village of Woman Sports, Malmö

Big420130602-27858-1i4199o.gallery

BIG: World Village of Woman Sports, Malmö

A dán BIG építésziroda tervei alapján épülhet a női sportok világközpontja a svédországi Malmö városában. Az egyedülálló létesítmény speciálisan a női sportok oktatási, kutatási és gyakorlóközpontjaként működik majd, de az építészek szerint regionális jelkép és a város új látnivalója is lesz egyben. <br/>

A dán BIG építésziroda tervei alapján épülhet a női sportok világközpontja a svédországi Malmö városában. Az egyedülálló létesítmény speciálisan a női sportok oktatási, kutatási és gyakorlóközpontjaként működik majd, de az építészek szerint regionális jelkép és a város új látnivalója is lesz egyben.

Az épületegyüttes terveit a Bjarke Ingels vezette BIG sajátos, immár védjegyének tekinthető metódusa alapján készítette el: a területen kialakult közlekedési tengelyek és a beépítési szabályozás koordinátáinak közös nevezőre hozásával alakult ki a sajátos, völgykatlanra emlékeztető beépítés. A változatos magasság organikusan kialakult kis lakónegyed érzetét kelti, így a százezer négyzetméteres alapterületű épület nem nehezedik rá környezetére.

A számos közfunkció, a belső terek és a zöldfelületek jelenlétének köszönhetően a World Village of Woman Sports inkább hasonlít egy középkori városmagra, mint sportközpontra – fejtette ki Bjarke Ingels. A központi csarnok megfelelő méretű focimeccsek lebonyolítására éppúgy, mint konferenciák, koncertek vagy épp hétvégi piacok megrendezésére. Az épületbelsőben vezetett gyalogos útvonalak szervesen csatlakoznak a környék úthálózatához. A tömbök moduláris felépítése egyébként nagyban hasonlít a BIG világszerte nagy visszhangot kiváltott lakóépületéhez, a Mountain Dwellings-hez.

A BIG a közelmúltban jelentős sikereket könyvelhetett el: a malmői beruházáshoz hasonlóan pályázaton nyerték el a jogot a kazahsztáni nemzeti könyvtár tervezésére, illetve a formabontó tallinni városháza megformálására is.

építészet, big, bjarke ingels group, terv, sportközpont, svédország, malmö, world village of woman sports Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317