Logomain

Épül a világ második legmagasabb tornya

By Kovács Dániel 2009. október 27. 21:41

szerk at hg dot hu

A gazdasági válság ellenére lassan követhetetlenné válik, hogy épp a világ mely részén épül rekorder toronyház. Bár a december végén megnyíló Burj Dubai állítólag 818 méteres magasságát még sokáig nem fogja túlszárnyalni semmi, a héten építeni kezdték Szöulban azt a tornyot, amely 2015-re a maga 640 méterével a világ második legmagasabbja lehet. Nemcsak a magassága az építés költségei is szédítőek: a beruházás több mint ötszázmillió forintnyi koreai wont emészt fel. <br/>

A gazdasági válság ellenére lassan követhetetlenné válik, hogy épp a világ mely részén épül rekorder toronyház. Bár a december végén megnyíló Burj Dubai állítólag 818 méteres magasságát még sokáig nem fogja túlszárnyalni semmi, a héten építeni kezdték Szöulban azt a tornyot, amely 2015-re a maga 640 méterével a világ második legmagasabbja lehet. Nemcsak a magassága az építés költségei is szédítőek: a beruházás több mint ötszázmillió forintnyi koreai wont emészt fel.

Szoul220130602-27858-1imdtzh.gallery

A 133 emeletes torony a tervek szerint a világ egyik leendő technológiai központja, a szöuli Digital Media City (DMC) éke lesz, ahol 121 ezer ember dolgozik majd. A körzet fejlesztési tervét 2000-re készítették el, a helyszín a 2002-es futballvébé fő helyszínéül szolgáló stadion szomszédsága. Szöul polgármestere, Oh Sehoon nem tartja nagyravágyónak az álmokat, hogy városa a világ digitális technológiai központjává váljon: a koreai főváros jelenleg is a glóbusz legjobb világhálós lefedettséggel rendelkező metropolisza, a koreai gazdaság pedig alapvetően a technológiai kutatás-fejlesztésre épül.

A körzet központja a Digital Media Street lesz, egy 1,14 kilométer hosszú, interaktív információs felületekkel, intelligens világítással és homlokzatokkal beépített futurisztikus városrész.

A DMC landmark tornya a koreai Samoo építésziroda tervei alapján épül, de a hírek szerint a magasházak építésében nagy gyakorlattal rendelkező amerikai Skidmore, Owings & Merrill is szerepet kap a munkában. A teljes alapterület eléri majd a 724 600 négyzetmétert, az épület fejlett digitális megoldásait pedig környezetbarát tecnológiával párosítják – egyelőre nem részletezett módon. A toronyba lakások, konferenciaközpont és szálloda kerülnek.

építészet, som, torony, felhőkarcoló, szöul, dél-korea, rekord, koreai építészet, samoo, digital media city, 2015 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317