Logomain

Díjazták a pekingi hibridházat

By Kovács Dániel 2009. október 27. 14:17

szerk at hg dot hu

Nemrég készült el, de máris globális építészeti elismerést kapott az amerikai Steven Holl pekingi lakóegyüttese. A különleges szerkezetű Linked Hybridet, amelynek már építését nagy figyelemmel kísérte a nemzetközi szaksajtó, a Council on Tall Buildings and Urban Habitat nevű szervezet 2009 legjobb magasépületének választotta. <br/>

Nemrég készült el, de máris globális építészeti elismerést kapott az amerikai Steven Holl pekingi lakóegyüttese. A különleges szerkezetű Linked Hybridet, amelynek már építését nagy figyelemmel kísérte a nemzetközi szaksajtó, a Council on Tall Buildings and Urban Habitat nevű szervezet 2009 legjobb magasépületének választotta.

Steven_holl_peking20130602-27858-gxkza2.gallery

A Linked Hybrid a Steven Holl Architects eddigi legnagyobb volumenű munkája – pedig a budapesti MOME professzorának meghívott Holl korábban egyébként is dicsekedhet jelentős munkákkal, például a nemrég átadott norvégiai Knut Hamsun-múzeummal. A régi pekingi városfal közelében elhelyezkedő épületegyüttes különleges szerkezetének és összetett funkciójának köszönhetően azonban várhatóan gyorsan bevonul majd a kötelező pekingi építészeti látnivalók közé. A hírnevet megelőlegezte, hogy a Linked Hybrid idén esélyes volt a londoni Design Museum által évente odaítélt Brit Insurance Design Awards-ra is; azt azonban végül a Snøhetta oslói operaháza kapta.

A 220 ezer négyzetméternyi épületben 750 apartman, üzletek, szálloda, mozi, óvoda és Montessori-iskola kapott helyet. A tervezés még 2003-ban kezdődött, az építkezés 2008 végére fejeződött be. A különlegességek közé tartozik, hogy az épületeket 660 száz méter mélyre fúrt geotermikus kút temperálja – ennek köszönhetően esélyes a LEED arany fokozatára is.

építészet, kína, díj, peking, steven holl, steven holl architects, linked hybrid Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317