Logomain

Kockacukor-városházát kap Rotterdam

By Kovács Dániel 2009. október 22. 13:37

szerk at hg dot hu

A hazai pályán játszó OMA, Rem Koolhaas világhírű irodája építheti az új rotterdami városházát – jelentették be a helyszínen. Az OMA munkáját, amely Werner Sobekkel és az ABT mérnöki irodával együttműködésben készült, öt finalista közül választotta ki a városvezetés, amelyeket a hg.hu is bemutatott nemrég. Közönségszavazásunk egyébként ugyanazt az eredményt hozta, mint a rotterdami döntés: 36%-kal a hg.hu olvasói is az OMA tervét hozták ki a legjobbnak. <br/>

A hazai pályán játszó OMA, Rem Koolhaas világhírű irodája építheti az új rotterdami városházát – jelentették be a helyszínen. Az OMA munkáját, amely Werner Sobekkel és az ABT mérnöki irodával együttműködésben készült, öt finalista közül választotta ki a városvezetés, amelyeket a hg.hu is bemutatott nemrég. Közönségszavazásunk egyébként ugyanazt az eredményt hozta, mint a rotterdami döntés: 36%-kal a hg.hu olvasói is az OMA tervét hozták ki a legjobbnak.

Rotterdam_oma20130602-27858-1tjo10f.gallery

Az új épületszárnyban, amely a megőrzendő, ötvenes évekből származó Stadskantoorhoz kapcsolódik, irodák és lakások is helyet kapnak. A Rem Koolhaas és Reinies de Graaf vezetésével kidolgozott nyertes tervek moduláris rendszerű épülettel hozzák létrea szükséges többletterületet, amely változatos tagolású utcaképet eredményez, és két egyenetlen toronyban csúcsosodik ki. A Coolsingelről nézve ez izgalmas képet eredményez, és szerves illeszkedést tesz lehetővé a meglévő szárnyhoz.

Az épület formanyelve egyébként nem számít újdonságnak: hasonló szerkezettel épült volna fel a Kollhaasék által tavaly beharangozott New York-i apartman-toronyház, amelyet azonban a gazdasági válság elsöpört. Némileg erre a moduláris struktúra hajaznak azok a lakóházak is, amelyeket az iroda tervei alapján a londoni Commonwealth Institute revitalizációja során telepítenek a területre.

építészet, hollandia, rem koolhaas, oma, városháza, varoshaza, rotterdam, holland építészet, reinier de graaf Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317