Logomain

Gyógyszálló épülhet a Dagály Strand mellé

By Kovács Dániel 2009. október 2. 20:52

szerk at hg dot hu

A kerület, a főváros és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közös szándékának megfelelően a közeljövőben 220 szobás, négycsillagos gyógyszálloda épülhet a Dagály Strand telkén. A 13. kerület tervei között az is szerepel, hogy a strand és a Duna közötti, jelenleg csak gyalogosan járható területre autóutat építenek, amelynek segítségével könnyebben megközelíthetővé válik a Marina-parti új lakónegyed, sőt, egy hajóállomást is létesítenének. <br/>

A kerület, a főváros és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közös szándékának megfelelően a közeljövőben 220 szobás, négycsillagos gyógyszálloda épülhet a Dagály Strand telkén. A 13. kerület tervei között az is szerepel, hogy a strand és a Duna közötti, jelenleg csak gyalogosan járható területre autóutat építenek, amelynek segítségével könnyebben megközelíthetővé válik a Marina-parti új lakónegyed, sőt, egy hajóállomást is létesítenének.

Dagaly20130602-27858-wq6fnq.gallery

A fejlesztési tervekre a Fővárosi Közgyűlés is rábólintott, sőt, azokat már lakossági fórumon is bemutatták. A tervezett szálló a Dagály Strand telkének északi részén épülne, a szabályozás szerint maximum 16 méteres párkánymagassággal. Az előírás szerint a jelenlegi szabadtéri vízfelület nem csökkenthető. Az építkezés során a Dagály jelenlegi, 1948-50 között, Körner József tervei alapkán készült épületét is átalakítanák (a strandról bővebben ld. a hg.hu Magyarország legjobb strandjai című cikkét).

A szállodához szükséges parkolóhelyeket a Dagály Strand és az Árpád-híd hídfője mellett álló Europa Tower közötti telken alakítanák ki.

Arató György helyi főépítész a XIII. Kerületi Hírnök című lapnak azt is elmondta: a szállóépítés felgyorsíthatja azt a régi tervet, miszerint a pesti alsó rakpart folytatásaként autóút épülne a strand és a Duna közötti szakaszon. A tervek szerint ezt részben lefednék, a tetején pedig sétányt alakítanának ki. A főépítész szerint az építkezés akár két éven belül befejeződhet.

építészet, budapest, szálloda, terv, újlipótváros, dagály strand, 13. kerület Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317