Logomain

Szerkezetkész a Könyves Kálmán körút új, fenntartható irodaháza

By Kovács Dániel 2009. október 1. 16:21

szerk at hg dot hu

Nemzetközi környezetvédelmi előírásoknak is megfelel majd a Népliget szomszédságában épülő irodaház, amely a napokban érte el szerkezetkész állapotát. A 2010 márciusára elkészülő k3 építésénél felhasználták az elbontott épület betontörmelékét, működtetéséhez pedig összegyűjtik és hasznosítják majd az esővizet, a melegvíz-ellátást pedig napkollektorok biztosítják. <br/>

Nemzetközi környezetvédelmi előírásoknak is megfelel majd a Népliget szomszédságában épülő irodaház, amely a napokban érte el szerkezetkész állapotát. A 2010 márciusára elkészülő k3 építésénél felhasználták az elbontott épület betontörmelékét, működtetéséhez pedig összegyűjtik és hasznosítják majd az esővizet, a melegvíz-ellátást pedig napkollektorok biztosítják.

K3_320130602-27858-4z9gs4.gallery

A Wing Zrt. beruházásban épülő k3 terveit a Lukács és Vikár Tervezőiroda készítette, aki az esztétikus építészeti megjelenés és funkcionális kialakítás mellett a nemzetközi BREEAM* (Building Research Establishment - Enviromental Assessment Method) minősítés irányelveire is hangsúlyt fektetett. A k3-ra jellemző az átlagosnál magasabb belmagasság, az irodaterek egységes természetes fénnyel való ellátottsága. Az energiatakarékosabb üzemeltetést szolgálja az épület speciális, multifunkcionális üvegezése, mely a világítási, fűtési és hűtési költségek optimalizálását teszi lehetővé.

Az irodaház tetőszintjein létesített napkollektorokkal az irodai vizesblokkok és étterem melegvíz-ellátása, míg az esővíz tudatos gyűjtésével a férfi és női WC-k öblítése és a növények öntözése biztosított. Az előzetes számítások szerint az egyedi megoldásoknak köszönhetően a k3-ban az egy főre jutó gázfogyasztás 35 %-kal, a vízhasználat közel 20 %-kal lesz kevesebb, mint egy átlagos irodaházban.

A 17 000 nm összterületű irodaház 4 épülettoronyból áll, szintenként 2 300 nm bérelhető irodaterülettel. A flexibilis térrendezés lehetővé tesz önálló bejáratú irodatornyok kialakítását, mely elsősorban nagyobb dolgozószámmal rendelkező cégcsoportok számára ideális. A bérlői igényekre szabott osztott vagy egyterű bérleményeken túl pedig az épület legfelső szintjén tetőteraszokra nyíló irodaterek is létesülnek. A 7 irodaszintet 10 lift köti majd össze, ebből 2 a nagyobb biztonság érdekében kizárólag a mélygarázs és a földszint között teremt kapcsolatot. Az épület 3 szintes parkolóházzal készül látogatói fogadására.

Forrás: sajtóközlemény

építészet, irodaház, magyar építészet, budapest, wing zrt., lukács és vikár építésziroda, könyves kálmán körút, népliget Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317