Logomain

A visegrádi négyek építészetébe lapozhatunk

By Kovács Dániel 2009. szeptember 12. 20:13

szerk at hg dot hu

A Visegrádi négyek építészete 1989-2008 című angol nyelvű gyűjtemény július végén jelent meg Csehországban. <br/>

A négy visegrádi ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - építészetének utóbbi két évtizedét mutatja be a „Visegrádi négyek építészete 1989-2008” című angol nyelvű gyűjtemény, amely a július végén jelent meg Csehországban, és amely október elején a belőle készült kiállítással együtt Magyarországra érkezik. A szerző, Jan Stempel október 4-én, vasárnap 16.00 kezdettel, Budapesten, a Barabás Villában (Budapest-Hegyvidék, XII. Városmajor u. 44.) mutatja be munkáját.

Jan_stempel_borito20130602-27858-1gaakb4.gallery

A szép kiállítású, több mint 250 oldalas, számos színes képpel, ábrával és rajzzal illusztrált kötetet a nyár derekán Prágában, a magyar nagykövetség épületében mutatták be ünnepélyesen. "Ezt a bemutatót abból az alkalomból rendeztük meg, hogy jelenleg Magyarország tölti be a visegrádi csoport soros elnöki tisztségét" - mondta Gyurcsík Iván követségi tanácsos.

A szerző, Jan Stempel a négy ország több mint hetven építészével dolgozott együtt a „Visegrádi négyek építészete 1990-2008” címet viselő kötet összeállításán. Országonként egy-egy tanulmány foglalja össze az adott időszak építészeti szempontból fontos és érdekes eseményeit, valamint jellemzi a fejlődési tendenciákat. Minden egyes visegrádi országból 20-20 fontosnak, illetve jellemzőnek ítélt, megvalósult projektet mutatnak be részletesen.

A magyar építészettel foglalkozó részben egyebek között helyet kapott a dunaújvárosi lutheránus templom, a Szépművészeti Egyetem művésztelepe Tihanyban, a Pannonhalmi Apátság borászata, a felújított pécsi Barbakán, a Herendi Porcelángyár új bemutatóközpontja, a Pilis-hegyi kilátótorony, illetve a debreceni egyetem új épülete.

A szerző bemutatója mellett Puhl Antal, Ybl díjas építész, a Visegrádi Négyek országai építészete témában tartott előadása hangzik el. A könyv tartalmából készült, elsőként Magyarországon látható kiállítás másnap, október 5-én nyílik a MÉSZ székházban (VIII. Ötpacsirta u. 2.).

építészet, Lengyelország, csehország, könyv, visegrádi négyek, program, magyarország, szlovákia, jan stempel Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317