Logomain

Fodros kánkánszoknyára emlékeztet az új Moulin Rouge

By Ongrádi Melinda 2009. szeptember 7. 20:17

szerk at hg dot hu

Moulin_120130602-27858-1kliqdm.gallery

A Moulin Rouge-pályázat nyertes terve

Moulin_220130602-27858-1jsd98s.gallery

A Moulin Rouge-pályázat második helyezettje

Moulin_320130602-27858-14n1jst.gallery

A Moulin Rouge-pályázat harmadik helyezettje

Moulin_ma20130602-27858-1bervaa.gallery

A Moulin Rouge ma

A nevezetes párizsi mulató a tervek szerint új épületszárnnyal bővül a jövőben, amely egy tánciskolát, múzeumot, könyvesboltot és kávézót foglal majd magába. Ennek tervezésére az Arquitectum nemzetközi építészeti pályázatokat lebonyolító szervezet tervpályázatot hirdetett, amelyre 290 pályamű érkezett a világ minden tájáról. A kiírás szerint az új épületnek tükröznie kell a hírhedt mulató és a környék hagyományait, és el kell kápráztatnia a várhatóan ideérkező turisták és látogatók tömegeit. <br/>

A nevezetes párizsi mulató a tervek szerint új épületszárnnyal bővül a jövőben, amely egy tánciskolát, múzeumot, könyvesboltot és kávézót foglal majd magába. Ennek tervezésére az Aquitectum nemzetközi építészeti pályázatokat lebonyolító szervezet tervpályázatot hirdetett, amelyre 290 pályamű érkezett a világ minden tájáról. A kiírás szerint az új épületnek tükröznie kell a hírhedt mulató és a környék hagyományait, és el kell kápráztatnia az ideérkező turisták és látogatók tömegeit.

Nos, a nyertes pályamű, a brit Andrew Fortune, Isaac Cobo és Daniel Coll javaslata erre maximálisan alkalmasnak tűnik. Az új szárny homlokzatának kavargó formái a kánkánelőadások örvénylő jelmezeit idézik. A homlokzat részben áttetsző, így azon sziluettként megjelennek például a felső szinten kialakított tánciskola gyakorló növendékei.

A második és harmadik díjat a holland David Mulder Van Der Vegt és Max Cohen De Lara, illetve az argentin Walter Sánchez és Dário Rodrígez szerezte meg.

A Moulin Rouge 115 éves múltja alatt számos híresség megfordult a legendás kabaréban, Ella Fitzgeraldtól Liza Minelliig. A festő Henry-Touluse Lautrec számos művében megörökítette az örökkévalóságnak a táncosok világát.

A bohém párizsi Pigalle negyedben fekvő létesítmény látogatók millióit vonzza a világ minden tájáról. Az elmúlt 100 évben többször teljesen átalakították a belső tereket, számos híres tervezőt foglalkoztatva. A mostani bővítés egyik célja, hogy még vonzóbb turistaatrakcióvá alakítsa a nagy múltú intézményt.

építészet, pályázat, párizs, arquitectum, moulin rouge, mulató, kabaré, tánc, tánciskola Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317