Logomain

Méhsejtes lakópark Szingapúrban

By Ongrádi Melinda 2009. szeptember 5. 21:30

szerk at hg dot hu

Az OMA tervezett szingapúri lakóparkja 1040 apartmant tartalmaz. A CapitaLand és a Hotel Properties Limited fejlesztéseként megvalósuló projekt keretében létrejövő épületegyüttes nyolcszög alaprajzi kontúr mentén elrendezett, lazán egymásra dobált hasábokra emlékeztető tömegekből áll. Ezzel szakít a vidékre jellemző, függőlegesen felfelé terjeszkedő építésmóddal. Ehelyett inkább magán és közösségi terek lazán egymásba fonódó szövedékének tekinthető, amely szervesen összekapcsolódik a környezetével. <br/>

Az OMA egyedi megjelenésű, nyolcszög alapmotívummal tervezett szingapúri lakóparkja 1040 apartmant tartalmaz. A CapitaLand és a Hotel Properties Limited fejlesztéseként létrejövő épületegyüttes nyolcszög alaprajzi kontúr mentén elrendezett, lazán egymásra dobált hasábokra emlékeztető tömegekből áll. Ezzel szakít a vidékre jellemző, függőlegesen felfelé terjeszkedő építésmóddal. Ehelyett inkább magán és közösségi terek lazán egymásba fonódó szövedékének tekinthető, amely szervesen összekapcsolódik a környezetével.

Oma_220130602-27858-7nm3km.gallery

Elnevezése (The Interlace, „egymásba fonódás”) is erre a megközelítésmódra utal. A természet a zöldtetők és erkélyek képében szinte „beszivárog” a házba.

A tervezők a környezet mikroklímájának vizsgálatát segítségül hívva igyekeztek megvalósítani a fenntarthatóság elveit, és az épületbe integrálni a passzív energiahasznosítás módozatait. A magánlakások mellett számos, közösségi tevékenységek céljára alkalmas helyiség is található a létesítményben, amelynek tervezője Ole Schereen, az OMA (Office of Metropolitan Architecture) tagja.

Via OMA

oma, lakóépület, lakópark, szingapúr, ole schereen Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317