Logomain

Alulméretezett az új londoni lakások közel fele

By Ongrádi Melinda 2009. augusztus 12. 21:15

szerk at hg dot hu

Egy friss kutatás szerint a Londonban és környékén épült új lakások közel felében túlságosan alulméretezettek a terek a normális mindennapi élethez. A Cabe közleménye szerint az új otthonukba költöző lakók 47%-a nem tudta megfelelően elhelyezni már meglévő vagy beszerezni kívánt bútorait, 35%-uk állítása szerint a konyhába nem fért el az összes használni kívánt háztartási gép, és 37% érezte úgy, hogy nem tud megfelelően vendégeket fogadni. A felmérés során 2500 olyan személyt kérdeztek meg, akik 2003 és 2006 között épült lakásokba költöztek. <br/>

Egy friss kutatás szerint a Londonban és környékén épült új lakások közel felében túlságosan szűkösek a terek a normális mindennapi életvitelhez. A CABE (Bizottság az Építészetért és a Környezetért) közleménye szerint az új otthonukba költöző lakók 47%-a nem tudta megfelelően elhelyezni már meglévő vagy beszerezni kívánt bútorait, 35%-uk állítása szerint a konyhába nem fért el az összes használni kívánt háztartási gép, és 37% érezte úgy, hogy nem tud megfelelően vendégeket fogadni. A felmérés során 2500 olyan személyt kérdeztek meg, akik 2003 és 2006 között épült lakásokba költöztek.

Londoni_sorhaz20130602-27858-4piqfk.gallery

57% volt azok aránya, akik kevésnek találták a tárolóhelyet, és 10 megkérdezettből 7-en válaszolták azt, hogy nem fér el a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges három kuka.

Richard Simmons, a CABE elnöke szerint ez a kutatás megkérdőjelezi azt az elvet, hogy a piac önmagától kiszolgálja a lakásvásárlók igényeit. A jelek szerint a megoldás az lenne, ha az új beruházásoknál a helyi hatóságok jóval szigorúbb követelményeket szabnának a téralakításra nézve. London polgármestere nemrég jóval szigorúbb szabályozást javasolt a közpénzből épülő lakásokra, azzal a szándékkal, hogy ezek hamarosan a magánépíttetőkre nézve is kötelezőek legyenek majd.

építészet, london, lakásépítés, cabe Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317