Logomain

2,1 milliárdot von el Schwarzenegger az építészektől

By Kovács Dániel 2009. augusztus 8. 20:23

szerk at hg dot hu

26 milliárd dolláros lyuk tátong Kalifornia állam költségvetésében, amelyet nem lehet adóemeléssel befoltozni. Arnold Schwarzenegger kormányzó a kiadások leszorításával próbálja elfogadhatóvá tenni a hiányt, az állam szinte minden szociális szektorát érintve. Legutóbbi intézkedése azonban komoly felháborodást váltott ki: idén és jövőre 2,1 milliárd dollárral jut kevesebb a tervezettnél az építkezésekre és egyéb fejlesztésekre. A szakma szerint Schwarzenegger ezt a pénzt egyenesen a tervezők, mérnökök és kivitelezők zsebéből vette ki. <br/>

26 milliárd dolláros lyuk tátong Kalifornia állam költségvetésében, amelyet nem lehet adóemeléssel befoltozni. Arnold Schwarzenegger kormányzó a kiadások leszorításával próbálja elfogadhatóvá tenni a hiányt, az állam szinte minden szociális szektorát érintve. Legutóbbi intézkedése azonban komoly felháborodást váltott ki: idén és jövőre 2,1 milliárd dollárral jut kevesebb a tervezettnél az építkezésekre és egyéb fejlesztésekre. A szakma szerint Schwarzenegger ezt a pénzt egyenesen a tervezők, mérnökök és kivitelezők zsebéből vette ki.

Schwarzenegger20130602-27858-17fyvwe.gallery

A tervezettnél idén 1,7 milliárd, jövőre 350 millió dollárral kevesebb fejlesztési támogatást nyújt Kalifornia állam – ennek a pénznek a legnagyobb része a közintézmények bővítésére menne. John Kaliski, az American Institute of Architects Los Angeles-i részlegének vezetője szerint ez a tervezőket fogja a legérzékenyebben érinteni. A kaliforniai költségvetés hiánya miatt korábban már egy helyi nagyberuházást, a San Franciscót és Los Angeles-t összekötő gyorsvasút előbbi városba tervezett intermodális pályaudvarának építését már elhalasztották.

A regionális fejlesztéseket egy 1951-es törvénynek megfelelően Kalifornia állam 397 önkormányzata koordinálja, 745 különböző területen. Ezek különböző összegeket veszítenek – míg a Community Redevelopment Agency of Los Angeles 70 millió dollártól esik el, addig a hétezres Rivarbank városka fejlesztési ügynöksége 480 ezer dollártól. A California Redevelopment Association ügyvezető igazgatója, John Shirey szerint ez a kisebb közösségeket sújtja jobban. A fejlesztési ügynökségeket összefogó szervezet egyébként beperli az államot, és arra számítanak, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a bíróság idén is az ő javukra ítél majd.

építészet, usa, egyesült államok, kalifornia, gazdasági válság, amerikai építészet, arnold schwarzenegger Icon_print

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó a költségvetési hiányt orvosló intézkedések bejelentésekor

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317