Logomain

Nyugdíjba megy a világ legkreatívabb építésze

By Kovács Dániel 2009. augusztus 7. 14:37

szerk at hg dot hu

Visszavonul saját irodájának igazgatásából és csupán tanácsadóként tevékenykedik majd Will Alsop. A bejelentést augusztus 5-én tette a 61 esztendős brit építész, akit nemrég a Fast Company a világ legkreatívabbjának választott a maga mesterségében. A nemrég Károly wales-i herceggel éles vitába keveredő Alsop a továbbiakban a festészettel kíván foglalkozni. <br/>

Visszavonul saját irodájának igazgatásából és csupán tanácsadóként tevékenykedik majd Will Alsop. A bejelentést augusztus 5-én tette a 61 esztendős brit építész, akit nemrég a Fast Company a világ legkreatívabbjának választott a maga mesterségében. A nemrég Károly wales-i herceggel éles vitába keveredő Alsop a továbbiakban a festészettel kíván foglalkozni.

Alsop_toronto20130602-27858-1jybz9f.gallery

A brit szaksajtó az ország építészetének legszínesebb egyéniségeként búcsúztatja a harmincéves pályafutás után visszavonuló mestert. Bár a háttérbe húzódva, de az irodáját birtokló Archial tanácsadójaként Alsop továbbra is segíti majd annak munkáját. A BD Online-nak azonban azt mondta: úgy érzi, a festészet boldogabbá tenné, és „bármilyen korban vagy, nem szabad félned a változásoktól”. Egy volt kollégája szerint azonban hamarosan újra tevékenyen bukkan majd fel az építészeti világban, a nyugdíjba vonulás pedig leginkább amiatt történhetett, mert az Alsop Architects 2004 óta fokozatosan külső befektető tulajdonába került, amely két évvel ezelőtt bezárta a torontói fiókot.

A bohém életmódjáról és színes, változatos épületeiről ismert Alsop a britanniai építészközösség legfontosabb elismeréseként számon tartott Stirling-díj birtokosa. Nemrég bojkottra szólított fel Károly hercegnek a Royal Institute of British Architects otthonában tartott beszéde ellen, miután a trónörökös beavatkozott egy londoni magánberuházás építészeti részleteibe. Bár Norman Foster és Richard Rogers mellett őt szokás a brit építészek vezető triászához sorolni, avantgárd stílusa miatt viszonylag kevés megépült házzal dicsekedhet; maga Alsop egy alkalommal úgy becsülte, terveinek csupán tíz százaléka készült el ténylegesen.

építészet, egyesült királyság, nagy-britannia, will alsop, alsop architects Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317