Logomain

Világcégek építhetik újjá a Gettómilliomos nyomornegyedét

By Kovács Dániel 2009. augusztus 5. 15:18

szerk at hg dot hu

Harminc-negyven éves programot dolgozna ki külső kerületeinek fejlesztésére az indiai világváros, Mumbai, amelynek nyomornegyedeiben a nemrég nyolc Oscar-díjjal jutalmazott Gettómilliomos című filmet forgatták. A képkockákon is riasztó állapotok megszüntetésére vonatkozó terv hatvanmillió rúpiába, azaz mintegy 231 millió forintba kerülhet, és elkészítéséért jelenleg 14 építésziroda verseng, köztük globálisan ismertek. <br/>

Harminc-negyven éves programot dolgozna ki külső kerületeinek fejlesztésére az indiai világváros, Mumbai, amelynek nyomornegyedeiben a nemrég nyolc Oscar-díjjal jutalmazott Gettómilliomos című filmet forgatták. A képkockákon is riasztó állapotok megszüntetésére vonatkozó terv hatvanmillió rúpiába, azaz mintegy 231 millió forintba kerülhet, és elkészítéséért jelenleg 14 építésziroda verseng, köztük globálisan ismertek.

Mumbai20130602-27858-1l53ctu.gallery

Tisztább, környezetbarátabb és hi-tech metropoliszt vizionál Mumbai a bódévárosok helyére. Az átfogó terv kidolgozására több évtizedet szánnak, ám az építészpartnert még idén kiválasztja a nagyváros. A 39 érdeklődő cégből tizennégy van versenyben, köztük a világ legnagyobbja, az amerikai Gensler, a brooklyn-i City Tech Towert tervező Perkins Eastman, vagy a neves francia építész, a Budapesten nemrég megjelent Dominique Perrault cége. Várhatóan ez év októberére dől el, hogy melyik pályázó vezetheti majd a stratégiai jelentőségű folyamatot, amelynek során a nagyváros teljes infrastrukturális és környezeti megújítására elkészülnek a tervek.

Indiában mind nagyobb hangsúlyt fektetnek a hi-tech fejlesztésekre, amelynek egyik közelmúltbeli nagy eredménye, hogy a londoni Design Museum az ország Szilícium-völgyeként is emlegetett Bangalore-t választotta „a jövő városának”.

építészet, várostervezés, india, dominique perrault, mumbai, gensler, indiai építészet, perkins eastman Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317