Logomain

Tervpályázat Bruce Lee házának átalakítására

By Ongrádi Melinda 2009. július 23. 21:00

szerk at hg dot hu

Építészek figyelem! Nemzetközi ötletpályázatot írtak ki Bruce Lee Kowloon Tongban épült (Hong Kong) házának átalakítására. A ház jelenlegi tulajdonosa, Yu Pang-lin az államnak adományozza az ingatlant, amelyet Bruce Lee életművének szentelt múzeummá alakítanak át. A múzeum várhatóan igazi turistaattrakció lesz majd. <br/>

Építészek figyelem! Nemzetközi ötletpályázatot írtak ki Bruce Lee Kowloon Tongban épült (Hong Kong) házának átalakítására. A ház jelenlegi tulajdonosa, Yu Pang-lin az államnak adományozza az ingatlant, amelyet Bruce Lee életművének szentelt múzeummá alakítanak át. A múzeum várhatóan igazi turistaattrakció lesz majd. Bruce Lee házának sorsa körül egy ideje éles viták folynak a helyi önkormányzat, a tulajdonos, a milliomos Yu Pang-lin és a rajongók között. A háztulajdonos korábbi szándéka az volt, hogy 100 millió hong-kongi dollárért (kb. 13 millió USD) eladja az ingatlant. A rajongók azonban attól tartottak, hogy az értékes telek hasznosításának érdekében lerombolják az épülete, amelyben a színészlegenda 1973-as haláláig lakott.

Bruce_lee_ok20130602-27858-1w1rcgb.gallery

A házban egyébként jelenleg „szerelemhotel” működik, ahol néhány órára adnak ki szobákat. Yu később bejelentett abbéli szándékát, hogy múzeummá alakítja az épületet, azonban tervéhez nem kapott hivatalos támogatást. A 80 éves Yu legújabb szándékai szerint maga állja az épület átalakítását és a pályázat díját, a múzeum későbbi finanszírozása azonban még kérdéses. Mindeközben a hong kongi kormány elkezdte összegyűjteni Bruce Lee személyes tárgyait és összeállítani a dokumentumgyűjteményt.

A San Franciscói születésű, kínai származású színészlegenda számtalan filmben népszerűsítette a keleti harcművészetet. A múzeummal filmes és harcművészeti munkássága előtt szeretnének tisztelegni. A pályázatra 2009. augusztus 31-is lehet regisztrálni, a leadási határidő 2009. október 15. A nemzetközi megmérettetésre nevezhetnek építészek, belsőépítészek, kert- és tájtervezők és minden ehhez kapcsolódó szakterületen működő szakemberek. A pályázat részleteiről tájékozódhatunk itt.

építészet, pályázat, film, hong kong, bruce lee, harcművészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317