Logomain

Palotát kap a tánc Szentpétervárott

By Ongrádi Melinda 2009. július 22. 19:30

szerk at hg dot hu

A Ben van Berkel irodája, az UN Studio által készített tervek alapján épül fel az új szentpétervári Táncpalota. Az épület Szentpétervár történelmi városrészében áll majd, és az Eifmann balett otthona lesz. A tervpályázatra négy terv érkezett (közöttük Jean Nouvelé), ezekből választott a zsűri. Ahogy a tervező fogalmazott, a tervezéskor fontos volt szem előtt tartani a városi környezet összefüggéseit. Az épület elhelyezésekor ügyeltek rá, hogy az ne takarja el a rálátást a Vladimir és a Péter-Pál székesegyházra. <br/>

A Ben van Berkel irodája, az UN Studio által készített tervek alapján épül fel az új szentpétervári Táncpalota. Az épület Szentpétervár történelmi városrészében áll majd, és az Eifmann balett otthona lesz. A tervpályázatra négy terv érkezett (közöttük Jean Nouvelé), ezekből választott a zsűri. Ahogy a tervező fogalmazott, a tervezéskor fontos volt szem előtt tartani a városi környezet összefüggéseit. Az épület elhelyezésekor ügyeltek rá, hogy az ne takarja el a rálátást a Vladimir és a Péter-Pál székesegyházra.

Tancpalota20130602-27858-lod2d4.gallery

A szoborszerű épületben összesen 1300 nézőnek van hely. Az épület mind magasságával (Szentpéterváron az átlagos épületmagasság 28 m, ezt tartja az épület is), mint az átláthatóságával tiszteletben tartja környezetét. A homlokzat áttetsző és perforált paneljeinek segítségével a programokhoz igazodva lehet játszani az átlátszósággal. A Táncpalota nagy belmagasságú előcsarnoka kívülről és belülről egyaránt átlátható;ez a tér az, ahonnan látni és látszani lehet egyben.

építészet, unstudio, ben van berkel, szentpétervár, holland építészet, táncpalota Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317