Logomain

400 méterrel a semmi fölött sétálhatunk Chicagóban

By Kovács Dániel 2009. július 3. 14:13

szerk at hg dot hu

Elkészült a nyugati félteke legmagasabb felhőkarcolója, a chicagói Sears Tower különleges élményt nyújtó kilátója. A 103. emelet nyilvános kilátója eddig is a város legkedveltebb látványosságai közé tartozott, most azonban a torony oldalára függesztett üvegfalú dobozoknak köszönhetően a látogatók akár kisétálhatnak a 414 méteres mélység felé. <br/>

Elkészült a nyugati félteke legmagasabb felhőkarcolója, a chicagói Sears Tower különleges élményt nyújtó kilátója. A 103. emelet nyilvános kilátója eddig is a város legkedveltebb látványosságai közé tartozott, most azonban a torony oldalára függesztett üvegfalú dobozoknak köszönhetően a látogatók akár kisétálhatnak a 414 méteres mélység felé.

Sears120130602-27858-ypmhxk.gallery

A speciális szerkezet július elsejétől használható, és az 1973-ban épült torony eredeti tervezőirodája, a Skidmore, Owings & Merrill toldotta az épülethez. Az ötlet egyébként nem eredeti: hasonlóval bír a kanadai CN Tower, illetve nemrég megvalósítottak egyet a Grand Canyon felett is. A Sears Tower üvegdobozai azonban még ezeken is túl tesznek: szerkezetük besüllyeszthető lenne a toronyház belsejébe, megkönnyítendő az üveghomlokzat tisztítását.

A Sears Tower körül a közelmúltban felpörögtek az események: bejelentették, hogy a tulajdonos- és névváltással egyidőben 350 millió dolláros felújításon esik keresztül, sőt mit több: ötvenemeletes kistestvért kap.

építészet, skidmore owings & merrill, som, torony, felhőkarcoló, chicago, usa, egyesült államok, kilátó, sears-torony, sears tower Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317