Logomain

8000 atléta számára épül otthon a glasgow-i közösségi játékokra

By Kovács Dániel 2009. június 25. 16:37

szerk at hg dot hu

A skót RMJM tervezheti az atléták szállását a 2014-es glasgow-i közösségi játékokra. A négyévente rendezett sporteseményen a Brit Nemzetközösség tagállamai vesznek részt; Skóciába nyolcezer atlétát és kísérőt várnak 2014-ben. A háromszáz millió fontba kerülő sportolófaluban a játékok után némileg ráncfelvarrt állapotban 1400 lakás és egy 120 ágyas idősek otthona nyílik majd. <br/>

A skót RMJM tervezheti az atléták szállását a 2014-es glasgow-i közösségi játékokra. A négyévente rendezett sporteseményen a Brit Nemzetközösség tagállamai vesznek részt; Skóciába nyolcezer atlétát és kísérőt várnak 2014-ben. A háromszáz millió fontba kerülő sportolófaluban a játékok után némileg ráncfelvarrt állapotban 1400 lakás és egy 120 ágyas idősek otthona nyílik majd.

Rmjm_glasgow20130602-27858-hsh9dm.gallery

Az RMJM győzelme nem meglepő: a nemzetközileg is elismert iroda készíti a játékok rendezési tervét is. A legnagyobb létesítmény, a multifunkcionális központi aréna a londoni 3Dreid tervei alapján épül; a sportolói falura kiírt pályázaton ugyancsak neves építészirodák indultak, az RMJM mellett többek közt a Glasgow-ban szállodával debütáló Ian Simpson Architects vagy az Elder & Cannon, amely a fináléba került a város új jelképének szánt School of Art bővítésére kiírt versengésen is.

A 8000 fő elszállására alkalmas tömböket a rendezvény után tovább bővítik a 38,5 hektáros területen, így dobják majd piacra. Az építkezés 2010 őszén indulhat meg.

A 2014-es közösségi játékok szervezése eddig a legnagyobb rendben zajlik, ellentétben a két évvel korábbra tervezett londoni olimpiáéval, ahol egymást érik a botrányok. A minap például százmillió fontos hiányra derült fény a központi költségvetésben. Bár a glasgow-i rendezvény büdzséje összehasonlíthatatlanul alacsonyabb az olimpiáénál, a hozzá kapcsolódó fejlesztésekkel együtt alaposan átszabja majd a skót főváros megszokott arculatát. Az elkövetkezendő években megvalósuló beruházások közül kiemelkedik a már említett Glasgow School of Art bővítése, illetve a Zaha Hadid tervei szerint épülő közlekedési múzeum.

építészet, rmjm, glasgow, skócia, egyesült királyság, nagy-britannia, lakóépület, ian simpson architects, elder & cannon, közösségi játékok 2014 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317