Logomain

Sztárokkal mérkőzik a kaliforniai magyar építésziroda

By Kovács Dániel 2009. június 25. 10:27

szerk at hg dot hu

Páli Zoltán és Fekete Méda Judit kaliforniai építészirodája, az SPF:a bekerült a kanadai Calgary-ban építendő National Music Centre pályázatának finalistái közé. Egy verseny értékét a résztvevők teremtik meg igazán: ez jellemző erre a fináléra is, ahol többek közt a legismertebb francia építész, Jean Nouvel irodája és a nemrég a világ száz legbefolyásosabb ember közé választott amerikai Elizabeth Diller és Ricardo Scofidio cége is szerepel. <br/>

Páli Zoltán és Fekete Méda Judit kaliforniai építészirodája, az SPF:a bekerült a kanadai Calgary-ban építendő National Music Centre pályázatának finalistái közé. Egy verseny értékét a résztvevők teremtik meg igazán: ez jellemző erre a fináléra is, ahol többek közt a legismertebb francia építész, Jean Nouvel irodája és a nemrég a világ száz legbefolyásosabb ember közé választott amerikai Elizabeth Diller és Ricardo Scofidio cége is szerepel.

Calgary20130602-27858-2xxaii.gallery

A Cantos Music Foundation, Kanada egyetlen országos zenei központja a Calgary-ban álló történelmi King Edward Hotel épületének újrafelhasználásával teremtene új otthont magának. Az e célból kiírt nemzetközi pályázatra 66 munka érkezett Észak-Amerikából és Európából. Ezekből választották ki azt az ötöt, amelyek az 50-50 ezer dolláros jutalom felhasználásával részleteiben is kidolgozhatják koncepciójukat, hogy aztán a nagyközönség és a szakmai zsűri bevonásával végleg eldőljön az eredmény. A fejlesztés jelentősége túlnyúlik a telekhatárokon: a „King Eddy” épületét jelenleg is használó Cantos az új központot az egész környék, az East Village katalizátorának szánja.

A finalisták közé került SPF:a jó referenciákkal dicsekedhet: részt vettek többek közt a Getty Villa felújításában, önálló munkáik közül pedig kiemelkedik a székházul is szolgáló MODAA Building a kaliforniai Culver City-ben. A vetélytársak nem kevésbé ismertek. Az SPF:a mellett a francia sztárépítész, Jean Nouvel irodája is egyénileg indult a megmérettetésen; a másik három finalista calgary-i építészirodákkal karöltve próbálja meg szerencséjét. A portlandi Allied Works Architecture a BKDI műhelyével, a montréali Saucier + Perrotte a Graham Edmunds-szal, a New York-i Diller Scofidio + Renfro pedig a Kasiannal fogott össze.

építészet, jean nouvel, kulturális központ, kanada, zene, calgary, diller scofidio + renfro, spf:a, fekete judit, páli zoltán, elizabeth diller, ricardo scofidio, saucier + perrotte, allied works of architecture Icon_print

Archív fotó a calgary-i King Edward Hotel épületéről

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317