Logomain

Budapest Googleföldön

By Papp Géza 2009. június 22. 20:57

szerk at hg dot hu http://fovarosi.blog.hu/

Beindult a netturizmus: minden fontos budapesti ház felkerülhet 3D-ben a Google Earth-re.

A turisták manapság már sokkal jobban utána tudnak nézni egy-egy úticélnak indulásuk előtt, mint korábban, meggyőzésükhöz nem elég egy színes prospektus. Egyre többen nézik meg például a várost a Google Earth-ben, a Panoramio képein, a blogokban és a nem hivatalos honlapokon. Ezért Budapestnek is fontos, hogy jelen legyen a neten, többek között a Google Earthben is.

Keleti_google20130602-27858-50ii8c.gallery

A Budapest Szíve programban a főváros is különös hangsúlyt fektet az internetes megjelenésre, a Google Magyarországgal együttműködésben. A következő egy év során 146 épület kerül fel 3D-ben. Először a Ráday utca és a Bakáts téri templom (2009 júniusában), később az Andrássy út épületei, majd 2010 első felében a Budapest Szíve program utcáinak egy része kerül fel a netre.

Már most is több mint 30 épület nézhető meg virtuálisan, 3D-ben Budapesten - többek között a Budai Vár, a Lánchíd, az Erzsébet híd, a Hősök tere épületcsoportja, a Budapest Sportaréna, a Gozsdu-udvar épületei is. A Google Earth-ben a 3D funkció 2006-ban jelent meg, Budapesten pedig 2008 óta. A távolabbi tervek szerint minden fontos épület - bank, bevásárlóközpont, szálloda, étterem, kastély stb. - felkerülne három dimenziós változatban is Budapest virtuális térképére. Ez aztán később alapja lehet egy mobiltelefonos, GPS-es és internetes integrált megjelenésnek is. Az alábbi videó egy kis előzetes, még nem a végleges állapotot mutatja.

Budapest 3D a Google Earth-ön

A digitalizálást a Virtuális Magyarország Kft. készíti. Ha minden a tervek szerint alakul majd, a város közepi sétálóutcákon konflissal, a neten pedig egérrel járhatjuk majd végig az új sétálóutcákat.

építészet, magazin, magyar építészet, budapest, papp géza, magyarország, turizmus, internet, 3D, google earth, epiteszet, magyar epiteszet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317