Logomain

A legismertebb spanyol építész tervezi Florida műegyetemét

By Kovács Dániel 2009. június 17. 15:55

szerk at hg dot hu

Santiago Calatrava, a gravitációt meghazudtoló hídszerkezeteiről és innovatív betonépületeiről ismert spanyol sztárépítész készíti a Dél-Floridai Műszaki Egyetem új kampuszának rendezési tervét, és a főépület is ez ő kéznyomát viseli majd. A 2012-re befejeződő munka 60-65 millió dollárba kerülhet. A nemrég bejelentett fejlesztés jól jön Calatravának, akinek amerikai projektjei nem alakultak jól a közelmúltban: a válság miatt chicagói rekorder toronyházának építése leállt, a World Trade Centerhez tervezett közlekedési csomópontjának jövője pedig még mindig bizonytalan. <br/>

Santiago Calatrava, a gravitációt meghazudtoló hídszerkezeteiről és innovatív betonépületeiről ismert spanyol sztárépítész készíti a Dél-Floridai Műszaki Egyetem új kampuszának rendezési tervét, és a főépület is ez ő kéznyomát viseli majd. A 2012-re befejeződő munka 60-65 millió dollárba kerülhet. A nemrég bejelentett fejlesztés jól jön Calatravának, akinek amerikai projektjei nem alakultak jól a közelmúltban: a válság miatt chicagói rekorder toronyházának építése leállt, a World Trade Centerhez tervezett közlekedési csomópontjának jövője bizonytalan, és nemrég ejtették az Atlantai Szimfonikusok új otthonára készített tervét is.

Calatrava_szemelyesen20130602-27858-1hwud4w.gallery

Calatrava nem kevésbé neves előddel büszkélkedhet az egyetlen floridai műszaki felsőoktatási intézményben: majdnem hetven évvel ezelőtt Frank Lloyd Wright tervezte az akkori egyetemi kampusz kápolnáját, amely nemrég lett a világörökség része. Az egyetem azonban mára kinőtte régi épületeit, és összesen körülbelül 200 millió dolláros beruházással hozná létre új otthonát Lakeland városában, amely mára az ún. High Tech Corridor szívévé vált. A magánpénzből és állami segítségből felépülő új komplexum azt is lehetővé teszi majd, hogy a jelenlegi 4 229 fős diáklétszámot közel négyszeresére emeljék.

Az Interstate 4 autópálya mellett elhelyezkedő, közel 700 ezer négyzetméteres telekre, amelyet egyébként az intézmény ajándékba kapott egy magáncégtől, Calatrava nemcsak az általános rendezési tervet készíti. Ő dolgozik a több mint 9000 négyzetméteres USFP Science & Technology épületén, a majdani kampusz szegletkövén is. Az diplomáját a valenciai egyetemen megszerző Calatrava azt nyilatkozta: igyekszik majd tudomány és technológia méltó kifejeződéseként létrehozni a főépületet.

építészet, usa, santiago calatrava, egyesült államok, egyetem, oktatási épület, spanyol építészet, lakeland, florida Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317