Logomain

Parkolóház lesz Európa legmagasabb felhőkarcolójának helyén

By Kovács Dániel 2009. június 16. 20:17

szerk at hg dot hu

Korábban azt jelentették be: a 612 méter magas moszkvai Russia Tower építése, amely a gazdasági válság bekövetkeztével abbamaradt, néhány év múlva újraindul majd. A legfrisebb hírek szerint azonban az, hogy a torony telkén autóparkolót nyitnak, egyben a projekt bevégeztét jelenti. <br/>

Korábban azt jelentették be: a 612 méter magas moszkvai Russia Tower építése, amely a gazdasági válság bekövetkeztével abbamaradt, néhány év múlva újraindul majd. A legfrissebb hírek szerint azonban az, hogy a torony telkén autóparkolót nyitnak, egyben a projekt bevégeztét jelenti.

120130602-27858-qafof1.gallery

A Russia Tower fejlesztője, Salva Csigirinszkij 2008 év végén Alan Greenspant és George W. Bush-t hibáztatva kürtölte világgá: a kontinens magassági rekorderének építését a banki hitelek befagyása miatt kénytelen határozatlan időre elhalasztani. Három hónapra rá Moszkva polgármestere, Jurij Luzskov közleményben jelentette be, hogy a félmillió négyzetméteresre tervezett torony építése mindössze négy évet csúszik, de biztosan megvalósul.

Az Architect’s Journal legfrissebb hírei szerint autóparkolót hoznak létre a telken, ez pedig a helyi média szerint biztos jele annak, hogy a projektnek vége. A lap kérdésére a Foster & Partners nem kommentálta az esetet.

építészet, torony, felhőkarcoló, moszkva, oroszország, norman foster, foster & partners, magasház, gazdasági válság, russia tower Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317