Logomain

Sárfestménnyel tiltakoztak az állami kínzások ellen Amerikában

By Kovács Dániel 2009. június 15. 19:47

szerk at hg dot hu

Speciális módszert választott Chicagóban Jesse Graves milwaukee-i képzőművész és harminc segítőtársa, hogy a Tamms városában működő szuperbiztonságos börtön ellen tiltakozzon. Az 1995 óta működő, hétszáz férőhelyes börtönben azokat helyezik el, akiket veszélyesnek ítélnek az átlagos fegyházakban, de működtetnek itt egy injekciós kivégzőhelyet is. Graves és segítői, akik a börtön bezárásáért harcoló Tamms Year Ten csoport tagjai, sárral rajzolták fel petíciójukat a chicagói járdára. <br/>

Speciális módszert választott Chicagóban Jesse Graves milwaukee-i képzőművész és harminc segítőtársa, hogy a Tamms városában működő szuperbiztonságos börtön és szigorú bánásmódja ellen tiltakozzon. Az 1995 óta működő, hétszáz férőhelyes börtönben azokat helyezik el, akiket veszélyesnek ítélnek az átlagos fegyházakban, de működtetnek itt egy injekciós kivégzőhelyet is. Graves és segítői, akik a börtön bezárásáért harcoló Tamms Year Ten csoport tagjai, sárral rajzolták fel petíciójukat a chicagói járdára.

Tamms20130602-27858-bjihse.gallery

A sárfestmény sajátos kiskapu: a városban ugyanis büntetik a stencilezést, azaz a kivágott papírok segítségével történő fal- vagy járdafestést – a sárra viszont nem tér ki a rendelet. Az így készített „End Torture in Illinois” („Vessetek véget az illinois-i kínzásoknak”) felirat így nem túl tartós, viszont tény: senkit sem tartóztattak le készítése közben.

Nemrég a Barack Obama választási plakátjáról híressé vált utcaművész és graffitis, Shepard Fairey ennél rosszabbul járt. Épp saját kiállítására készülve falragaszozott Bostonban, amikor a rendőrség illegális plakátolás címén őrizetbe vette. Nem sokkal korábban kollégáját, a Poster Boy néven alkotó anonim street-artos-t is hasonló vádakkal tartóztatták le New York-ban.

graffiti, chicago, usa, képzőművészet, street art, egyesült államok, jesse graves, stencil Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317