Logomain

Elkészült a Váci út legújabb A-kategóriás irodaháza

By Kovács Dániel 2009. június 11. 10:21

szerk at hg dot hu

120130602-27858-16b9bqi.gallery

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest - Kép © Hochtief

220130602-27858-9iuyu1.gallery

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest - Kép © Hochtief

320130602-27858-dr9lvs.gallery

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest - Kép © Hochtief

420130602-27858-34l5zq.gallery

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest - Kép © Hochtief

Galeria20130602-27858-1kzffws.gallery

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest

Június negyedikén nyitott az elmúlt években a fővárosi irodapiac központjává fejlődött Váci út legújabb épülete, a Dózsa György úti metrómegállónál található Capital Square irodaház. A 32 500 négyzetméternyi bérbevehető alapterülettel rendelkező épület fejlesztője, a Hochtief optimista: reményeik szerint a jó elhelyezkedés, az alacsony energiafelhasználás és a felhasználóbarát kialakítás még az óvatos piacon is meghozza gyümölcsét. <br/>

Június negyedikén nyitott az elmúlt években a fővárosi irodapiac központjává fejlődött Váci út legújabb épülete, a Dózsa György úti metrómegállónál található Capital Square irodaház. A 32 500 négyzetméternyi bérbevehető alapterülettel rendelkező épület fejlesztője, a Hochtief optimista: reményeik szerint a jó elhelyezkedés, az alacsony energiafelhasználás és a felhasználóbarát kialakítás még az óvatos piacon is meghozza gyümölcsét.

A Capital Square a Hochtief elso magyar referenciaprojektje. A Finta Építész Stúdió tervezte ház első ütemében 22 100 négyzetméter iroda vált beköltözhetővé; a megnyitásra ennek 30%-a már gazdára talált. A Váci út irodaházainál szokásos üveg- és betonfelületek helyett az épület homlokzatát meleg színű kerámiaelemek borítják – ezek nemcsak optikai tükröződésre szolgálnak, hanem egyidejűleg a hőszigetelés hatékonysági fokát is javítják. A parkszerűen kialakított belső udvarok, az 1800 négyzetméternyi zöld terasz és tető egyrészt kikapcsolódásra szolgálnak, másrészt elősegítik a belső terek hőmérsékletszabályozását és növelik a levegő nedvességtartalmát.

Az alaprajz hat különálló szekcióból áll, melyeket központi lépcsőházak kötnek össze egymással. Az épületben 18 nagysebességű felvonó, és egy extra vendéglift áll rendelkezésre. Az irodákat speciális zajszigeteléssel és automatikus árnyékolórendszerrel szerelték fel, emellett minden helyiséget ér természetes fény. A földszinten étterem és kávézó található, a mélygarázs pedig 3 szinten 640 személyautónak kínál parkolási lehetőséget.

építészet, irodaház, magyar építészet, budapest, finta és társai építész stúdió, magyarország, finta józsef, hochtief, capital square Icon_print

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest - Kép © Hochtief

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest - Kép © Hochtief

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest - Kép © Hochtief

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest - Kép © Hochtief

Finta Építész Stúdió: Capital Square, Budapest

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317