Logomain

Gyaloghíddal élénkítenék Stockholm belvárosát

By Martinkó József 2009. május 26. 09:51

szerk at hg dot hu

Míg nálunk a szakma szinte azonnal ízekre szedte a Várkertbazár és a Vigadótér közé szánt gyalogoshíd ötletét néhány évvel ezelőtt, addig a svéd főváros vezetői Sir Norman Fostert és irodáját egy gyaloghíd és az ahhoz kapcsolódó közterek kialakításának ötletével keresték meg. A helyi Berg Arkitektkontor és C.F. Møller Architects bevonásával készülő terv Stockholm különálló szigeteken elterülő városmagját lazítaná fel, a sűrűbb beépítésű, népesebb részt kötné össze egy olyannal, ahol egyéb fejlesztések, például egy városi múzeum is elképzelhetőek. <br/>

Míg nálunk a szakma szinte azonnal ízekre szedte a Várkertbazár és a Vigadótér közé szánt gyalogoshíd ötletét néhány évvel ezelőtt, addig a svéd főváros vezetői Sir Norman Fostert és irodáját egy gyaloghíd és az ahhoz kapcsolódó közterek kialakításának ötletével keresték meg. A helyi Berg Arkitektkontor és C.F. Møller Architects bevonásával készülő terv Stockholm különálló szigeteken elterülő városmagját lazítaná fel, a sűrűbb beépítésű, népesebb részt kötné össze egy olyannal, ahol egyéb fejlesztések, például egy városi múzeum is elképzelhetőek.

Slussen120130602-27858-1x4khwn.gallery

A rehabilitáció központi eleme egy, a Södermalm és Gamla Stan részek közötti S-alakban összekapcsolódó formát mutató gyaloghíd lesz. A hídfőknél egyébként át kell kötnie némi szintkülönbséget is, ám ezt a teraszok és promenádok rendszerével teszi meg az elképzelés.

A beruházás kapcsán kapóra jön, hogy az új fejlesztési zóna közelében kiépült és gazdag infrastruktúra, metró megálló, kikötő és busz állomás is megtalálható, amelyekre az új fejlesztési részek központi elemmel kapcsolódnak rá, tehát az új negyed belső használata gyalog és kerékpárral egyaránt nagyszerűen működik.

c. f. moller, városrendezés, híd, urbanisztika, norman foster, foster & partners, gyalogoshíd, svédország, stockholm Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317