Logomain

Luxushotel épül a Temzén átívelő vasútállomás mellé

By Kovács Dániel 2009. május 25. 14:07

szerk at hg dot hu

Az átépítés alatt álló, a Temze felett ívelő hídszerkezetre terjeszkedő Blackfriars Station mellé kerülhet a neves Will Alsop luxusszállodája, amelyre nem kevesebb, mint 250 millió fontot szán a befektető. A nyolcvanmilliárd forintnyi összeget alighanem a kiemelkedően jó helyszín indokolja: a Cty-ben található telek közelében áll a Szent Pál-székesegyház, a folyó túloldalán pedig ott áll a város egyik legnépszerűbb látványossága, a Tate Modern. <br/>

Az átépítés alatt álló, a Temze felett ívelő hídszerkezetre terjeszkedő Blackfriars Station mellé kerülhet a neves Will Alsop luxusszállodája, amelyre nem kevesebb, mint 250 millió fontot szán a befektető. A nyolcvanmilliárd forintnyi összeget alighanem a kiemelkedően jó helyszín indokolja: a Cty-ben található telek közelében áll a Szent Pál-székesegyház, a folyó túloldalán pedig ott áll a város egyik legnépszerűbb látványossága, a Tate Modern.

Blackfriars_hotel120130602-27858-12iti4x.gallery

A korábban a londoni Putney állomás mellé színes, lyuggatott toronyházat tervező Alsop, akinek Károly walesi herceggel való viszonya kérlelhetetlen modernizmusa okán közismert, ezúttal sem tagadta meg magát. A hatvanas-hetvenes évekből való betontömbök közé ötemeletes, ezüst bőrbe bújtatott házat tervezett, amelynek Temze felőli oldalát briliáns formájú üvegszemek képezik. A különleges épülettest lábai között a visszahúzott földszint a gyalogosokat segíti a folyóparthoz jutásban.

A 28 ezer négyzetméteres épület tervezésénél a Szent Pál-katedrális környezetében érvényes, szigorú magasságkorlátozást is figyelembe kellett venni. A négy felső szinten helyezkednek el a szállodai szobák; lejjebb recepció, előadó- és bálterem, valamint edzőterem és fürdő épül. A Temze felőli tetőteraszon bár nyílik majd. A terv jelenleg engedélyezés alatt áll.

építészet, egyesült királyság, nagy-britannia, london, anglia, hotel, szálloda, will alsop, brit építészet, blackfriars Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317